Σκάνδαλο Novartis: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI και τη μέθοδο που Φρουζής και Μανιαδάκης χρημάτιζαν υπουργούς

Σκάνδαλο Novartis: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI και τη μέθοδο που Φρουζής και Μανιαδάκης χρημάτιζαν υπουργούς

Δεν έχει τέλος το θράσος τους. Εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, έσβησαν από τις μεταφράσεις το όνομα του Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη αλλά και του Γιώργου Πατούλη. Και μάλιστα σε σημείο που αποτυπώνεται το πώς η Novartis ξέπλενε το χρήμα, μέσω του Κ. Φρουζή, ο οποίος έδινε τα χρήματα στον Νίκο Μανιαδάκη, που τότε ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας. Σαν οι δωροδοκίες να γίνονταν από κάποιο… αόρατο χέρι. Η όλη μέθοδος δωροδοκίας από τη Novartis αλλά και ξεπλύματος του χρήματος, που πιστοποιείται βάσει στοιχείων που είχε συγκεντρώσει το FBI, -βάσει της επίσημης μετάφρασης που έκανε το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών-, είναι σαν να μην έγινε από κανέναν. Η απόλυτη παραποίηση εγγράφου.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που απέστειλε το FBI στην τότε εισαγγελία Διαφθοράς στις 25 Μαΐου του 2017, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «η NVG έλαβε 75.000 ευρώ σε νομιμοποιημένα χρήματα, με τα οποία ο Φρουζής πλήρωσε τον Νίκο Μνιαακή (ΜοΗ) το 2009, προκειμένου να αυξήσει τους δείκτες αποζημίωσης για τα φάρμακα της Novartis και να αποκτήσει αθέμιτο πλεονέκτημα σε ρυθμιστικά θέματα…”.

Στη μετάφραση όμως που περατώθηκε από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών στις 12 Απριλίου του 2021, αναγράφεται ότι ότι “η NVG έλαβε 75.000 ευρώ σε νομιμοποιημένα χρήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν δωροδοκίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 για να αυξήσουν τα ποσοστά επιστροφής για τα φάρμακα της Novartis και να αποκτήσει αθέμιτα πλεονεκτήματα σε κανονιστικά θέματα…”.

Πουθενά το όνομα Φρουζής, πουθενά το όνομα Μανιαδάκης. Πουθενά αναφορά για το ότι ο Φρουζής έδινε τα χρήματα στον Μανιαδάκη προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της φαρμακευτικής πολυεθνικής. Συμφέροντα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλιώς, παρά μόνο αν αυτά τα χρήματα δίνονταν στους υπουργούς Υγείας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να κατορθώσει η Novartis να αποκτήσει «αθέμιτο πλεονέκτημα σε ρυθμιστικά θέματα».

Υπάρχει όμως ακόμη ένα όνομα που παραλείφθηκε από το επίμαχο έγγραφο που είχε αποστείλει το FBI στις ελληνικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτότυπο έγγραφο αναγράφεται ότι «…Επιπλέον, περίπου τον Φεβρουάριο του 2014, η NVG ξέπλυνε τουλάχιστον 51.411.72 ευρώ μέσω της Βουλκίδης Media, της Healthday και της Μαυρίκος Media με σκοπό την δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χρησιμοποίησε την επιρροή του προκειμένου να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη κυριαρχία της Novartis στις κρατικές συνταγές…».

Αυτό που αναφέρεται όμως στη μετάφραση, του επίμαχου εγγράφου είναι ότι «…Επιπλέον, περίπου τον Φεβρουάριο του 2014, η NVG ξέπλυνε τουλάχιστον 51.411,72 ευρώ μέσω των μέσων της Βουλκίδης Media, Healthday και Μαυρίκος Media με σκοπό τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων».

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια.

Η αποκάλυψη της βρομιάς και της συγκάλυψης. Το FBI με έγγραφό του ενημέρωσε τις Ελληνικές Αρχές για το χρηματισμό του Λοβέρδου από τη #Novartis . Η Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου στέλνει το έγγραφο για επίσημη μετάφραση και σβήνεται το όνομα του Λοβέρδου ως χρηματιζομενου.

 

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis – Ιδού τα έγγραφα-αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας

Χειρδάρης (συνήγορος Τουλουπάκη): Άλλαξαν τη μετάφραση στο σημείο που έλεγε ότι η Novartis «πλήρωσε» συγκεκριμένο πρώην υπουργό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter