Σκάνδαλο Novartis: Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει «συντονισμένη παραπληροφόρηση» – «Δεν έγινε ανεκτή η δίωξη των δημοσιογράφων»

Σκάνδαλο Novartis: Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει «συντονισμένη παραπληροφόρηση» – «Δεν έγινε ανεκτή η δίωξη των δημοσιογράφων»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την συντονισμένη, όπως καταγγέλλουν έγκριτοι συνάδελφοι, παραπληροφόρηση για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μάλιστα από ανώτατες δικαστικές πηγές. Το συμβάν είναι πρωτοφανές και δυστυχώς δημιουργεί στην κοινωνία εικόνα θεσμικής έκπτωσης σε πυλώνες της δημοκρατίας, όπως η Δικαιοσύνη και η Ενημέρωση», τονίζει σε ανακοίνωσή της ΕΣΗΕΑ, μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που απαλλάχθηκαν οµόφωνα από όλες τις κατηγορίες τόσο ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης όσο και όλοι οι υπόλοιποι δηµοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί οι διώξεις της ντροπής.

«Η θεμελιώδης αρχή της διασταύρωσης των πληροφοριών είναι αυτονόητη για το δημοσιογράφο, στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, προσέκρουσε, όπως όλα δείχνουν, σε μεθοδεύσεις που καταπατούν μια άλλη αρχή της δημοσιογραφίας, που σχετίζεται με την αξιοπιστία των πηγών», σημειώνει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

«Η πολιτική εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και της Ενημέρωσης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, όπως δεν έγινε ανεκτή και από τη δικαιοσύνη η δίωξη των συναδέλφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο και αθωώθηκαν πανηγυρικά», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter