Σκάνδαλο Novartis: H ΝΔ είχε «δώσει» τον Λοβέρδο για το παραποιημένο έγγραφο του FBI

Σκάνδαλο Novartis: H ΝΔ είχε «δώσει» τον Λοβέρδο για το παραποιημένο έγγραφο του FBI

Νέα κομμάτια προστίθενται στο παζλ του πολυδαίδαλου σκανδάλου Novartis, τα οποία -με φόντο την παραποίηση του κρίσιμου εγγράφου του FBI- εκθέτουν τόσο τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και τη ΝΔη οποία προσπαθεί να βρει πειστικό αφήγημα για την «εξαφάνιση» του ονόματος του διωκόμενου πρώην υπουργού από την επίμαχη έκθεση του FBI.

Το πρόβλημα για τον διωκόμενο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και τον γ.γ. της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος αποδεικνύεται μαέστρος στη «γκρίζα» προπαγάνδα και μετρ στη στρεψοδικία όταν αποκαλύπτεται από το documentonews.gr ότι «έκοβε» διπλούς μισθούς σε στενούς του συνεργάτες, είναι πως στο πόρισμα για την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ΝΔ -εμμέσως πλην σαφώς- «καρφώνει» τον κ. Λοβέρδο για το έγγραφο του FBI που… χάθηκε στη μετάφραση.

Στη σελίδα 303 του πορίσματος της πλειοψηφίας σημειώνεται επί λέξει:

«Αυτό ενισχύεται από το γεγονός, ότι πέρα από τα δύο έγγραφα που είχαν αποσταλεί στην Βουλή, μας παραδόθηκαν δύο ακόμη έγγραφα που δεν είχαν αποσταλεί, το ένα με ημερομηνία 25.05.17 από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο και το άλλο με ημερομηνία 01.08.17 από τον Αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή και τα οποία καταδεικνύουν κατά βάση ότι από την έρευνα του FBI ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ».

Το σχετικό απόσπασμα από το πόρισμα της ΝΔ:

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι τα μέλη της συμπολίτευσης στην Προανακριτική Επιτροπή δεν επέδειξαν καμία πρόθεση να αφαιρέσουν το όνομα του Ανδ. Λοβέρδου από το κάδρο, διευκρινίζοντας μόνο ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου της ΝΔ». Ως εκ τούτου, ο κ. Μυλωνάκης και η πλειοψηφία εν συνόλω θα πρέπει να βρουν πειστικές εξηγήσεις για τη σύγχυση που προσπάθησαν να προκαλέσουν στην κοινή γνώμη με την επίκληση των δύο εγγράφων του FBI. Σίγουρα, θα πρέπει να αποσαφηνίσουν ποιος έχει δίκιο. Ο κ. Μυλωνάκης ή το ΥΠΕΞ που τοποθετήθηκε με επίσημες ανακοινώσεις;

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει καταγγείλει η Ελένη Τουλουπάκη, η έκθεση του FBI που προκάλεσε σάλο εξαιτίας της απάλειψης του ονόματος του πρώην υπουργού προέρχεται από την υπεξαίρεση που φέρεται να έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, από το προσωπικό της αρχείο, ενώ ο κ. Λοβέρδος είχε ισχυριστεί πως έλαβε γνώση για το συγκεκριμένο έγγραφο επειδή κάποιος του… το έριξε «σε λευκό φάκελο» έξω από την πόρτα του δικηγορικού γραφείου του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter