Σκάνδαλο Novartis: Η Ράικου επισφραγίζει την εμπλοκή Μαυρίκου και μιλά για πληρωμές €118 εκατ.

Σκάνδαλο Novartis: Η Ράικου επισφραγίζει την εμπλοκή Μαυρίκου και μιλά για πληρωμές €118 εκατ.

Η κύρια μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis» μιλά ευθέως στην Προανακριτική Επιτροπή για πληρωμές ύψους 118 εκατ. ευρώ από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία και επισφραγίζει την εμπλοκή του αποθανόντα εκδότη της Ακρόπολης, Τάκη Μαυρίκου, η Porsche του οποίου κάηκε εν κινήσει στην Αττική Οδό το 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας Εφετών κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής πως από τα στοιχεία που είχε συλλέξει όσο ήταν προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προέκυπτε ότι η Novartis είχε προχωρήσει σε πληρωμές προς τους Κ. Φρουζή, Ν. Μανιαδάκη, Μ. Βουλκίδη και Τ. Μαυρίκο.

«Εστιάσαμε μαζί με τους επίκουρους στις πληρωμές από την εταιρία για να διαλευκανθεί το σκάνδαλο» είπε και πρόσθεσε: «Συνολικά από όλες τις τράπεζες είχαν γίνει πληρωμές ύψους 118 εκατ. ευρώ». 

Τόνισε δε πως η ελβετική φαρμακοβιομηχανία είχε προχωρήσει σε πληρωμές ακόμα και σε ανταγωνιστικές προς αυτήν εταιρίες.

Το ερώτημα που εγείρεται πλέον είναι αν η άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να επιμένει στο αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis», αφού η βασική μάρτυρας παραθέτει στοιχεία και αριθμούς περί «σκανδάλου Novartis», κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και η ίδια στην επιστολή παραίτησής της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter