Σκάνδαλο Novartis: Κατρούγκαλος για την παραποίηση εγγράφου του FBI – Το ΥΠΕΞ έχει ευθύνη βάσει νόμου που ψήφισε η ΝΔ

Σκάνδαλο Novartis: Κατρούγκαλος για την παραποίηση εγγράφου του FBI – Το ΥΠΕΞ έχει ευθύνη βάσει νόμου που ψήφισε η ΝΔ

Την καταφυγή του Υπουργείου Εξωτερικών σε ωμά ψεύδη αναφορικά με την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

O πρώην υπουργός Εξωτερικών και Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στους ψευδείς ισχυρισμούς του ΥΠΕΞ σχετικά με την πρωτοφανή παραποίηση του εγγράφου του FBI, διευκρινίζοντας πως «το άρθρο 148 παρ. 3 του νόμου 4781/2021, που ψήφισε η ΝΔ, προβλέπει ότι το ΥΠΕΞ ασκεί εποπτεία επί των μεταφραστών για την ορθή εκτέλεση του έργου τους».

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του προσπάθησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» και να ρίξει την ευθύνη για την λαθροχειρία στους ιδιώτες μεταφραστές, γεγονός που διαψεύδεται πανηγυρικά, καθώς το σχετικό έγγραφο μεταφράστηκε προτού ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος στο ιδιωτικό καθεστώς του μητρώου μεταφραστών. Παράλληλα, καθίσταται σαφές πως όπως αναφέρει ρητά ο νόμος 4781/21 τον οποίο επικαλείται το ΥΠΕΞ οι ιδιώτες μεταφραστές «εποπτεύονται από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κατρούγκλου:

«Με ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ αποποιείται κάθε ευθύνης για την πρωτοφανή παραποίηση του εγγράφου του FBI για τη Νοβάρτις.

Ρητά προβλέπει όμως το άρθρο 148 παρ. 3 του νόμου 4781/2021, που ψήφισε η ΝΔ, ότι ασκεί εποπτεία επί των μεταφραστών για την ορθή εκτέλεση του έργου τους.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter