Σκάνδαλο Novartis: Οι δικηγόροι του Κ. Φρουζή δηλώνουν πως το τεκμήριο αθωότητας, έχει προκλητικά καταπατηθεί

Σκάνδαλο Novartis: Οι δικηγόροι του Κ. Φρουζή δηλώνουν πως το τεκμήριο αθωότητας, έχει προκλητικά καταπατηθεί

Σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και στη μυστικότητα της διαδικασίας ζητούν οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην επικεφαλής της Novartis, με ανακοίνωσή τους.

Αναφέρουν πως εδώ και πέντε ημέρες που έχει αρχίσει η δημοσιοποίηση δεν έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει, επισημαίνουν τη διαρροή της δικογραφίας μέσω των ΜΜΕ και σημειώνουν πως «έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή, καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του».

Παράλληλα αντιδρούν στο γεγονός πως έχει απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα χωρίς να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή.

Ζητούν επίσης «την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο»

Όλη η δήλωση:

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.

Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο

Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή

Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος Μιχάλης Γ. Φαράντος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter