Σκάνδαλο Novartis: Πράκτορας του FBI στην Αθήνα ζήτησε να βοηθήσει στην έρευνα και δεν τον δέχθηκε η Ανακρίτρια

Σκάνδαλο Novartis: Πράκτορας του FBI στην Αθήνα ζήτησε να βοηθήσει στην έρευνα και δεν τον δέχθηκε η Ανακρίτρια

Πράκτορας του FBI που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Αθήνας, στην καίρια θέση του Νομικού Συμβούλου μάλιστα, ζήτησε επισήμως μέσω του Αρείου Πάγου, να κάνει επαφή με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα για τη Novartis την εποχή που εξεταζόταν αν η Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Η συγκλονιστική αποκάλυψη, επιβεβαιώνει πως αντικείμενο της Δικαιοσύνης και κυρίως της Ανακρίτριας κυρίας Αλεβιζοπούλου, δεν ήταν η αλήθεια για τη Novartis, αλλά η απόκρυψή της και η τιμωρία όσων αποκάλυψαν το σκάνδαλο.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που έκλεισε εσπευσμένα την ανάκριση χωρίς να προχωρήσει σε ουσιαστικές ανακριτικές πράξεις, όπως η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Κώστα Βαξεβάνη με τον Νίκο Μανιαδάκη.

Την 1η Νοεμβρίου 2019, στις 11:29 το πρωί ο πράκτορας του FBI, Viet Nguyen, στέλνει στον Άρειο Πάγο mail, με το οποίο γνωστοποιεί πως θέλει να βοηθήσει στην έρευνα για τη Novartis την οποία πληροφορήθηκε ότι γίνεται. Προφανώς η διατύπωση είναι προσχηματική, αφού ο πράκτορας, ο οποίος υπογράφει μάλιστα ως Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας, γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται και δεν ενημερώνεται απλώς από τα Μέσα. Εκφράζει ουσιαστικά τη διάθεση των ΗΠΑ, να δώσουν στοιχεία για την έρευνα που ενδεχομένως δεν θέλουν να δώσουν διαφορετικά την ώρα που κάποιοι επιχειρούν να τη βαφτίσουν σκευωρία.
Το mail λαμβάνεται από τον Άρειο Πάγο αλλά δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Στις 25 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή ένα χρόνο και πλέον μετά, η Ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου στέλνει το mail στο μεταφραστικό Τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό επιστρέφει μεταφρασμένο στις 4 Φεβρουαρίου.

Το μήνυμα του πράκτορα Viet Nguyen, που στέλνετε από τον επίσημο λογαριασμό της Πρεσβείας στην Αθήνα γράφει:

«Είμαι πράκτορας του FBI και υπηρετώ στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Προσφάτως διάβασα στις ειδήσεις ότι η Υπηρεσία σας ενδεχομένως να έστειλε επιστολή στις Αμερικανικές Αρχές ζητώντας πληροφορίες για τη Novartis.
Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια συνάντηση με το γραφείο σας προκειμένου να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος στην παρούσα, ή σε μελλοντικές υποθέσεις.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Viet Nguyen

Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος»

Ο συγκεκριμένος πράκτορας δεν έδρασε αυτόβουλα αλλά με εντολές. Ανήκει δε στο τμήμα που συνέτασσε και έστελνε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τα πληροφοριακά δελτία με τις πληροφορίες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική Εισαγγελία. Ήταν το τμήμα που αποτελούσε το σύνδεσμο του FBI με τις Ελληνικές Αρχές με επικεφαλής τον επίσης πράκτορα Αριστείδη Παπαδάτο, που υπογράφει όλα τα πληροφοριακά δελτία του FBI.

Η Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, δεν καλεί όμως τον πράκτορα για να πάρει πληροφορίες και συνεχίζει την ανάκριση με χρήση στημένου κατηγορητηρίου. Την ώρα που οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν προφανώς γιατί ανησυχούν για την τροπή «αθώωσης» της Novartis, η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως εκφράζεται επισήμως στην υπόθεση από την Ανακρίτρια, επιλέγει να καλύψει. Αν δεν είναι αυτό παράβαση καθήκοντος, ποιο είναι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter