Σκάνδαλο Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ακροβασίες λογικής και διαστρέβλωση της αλήθειας

Σκάνδαλο Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Ακροβασίες λογικής και διαστρέβλωση της αλήθειας

Δεν έχουν όριο οι μεθοδεύσεις και οι παράνομες πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Με πρόφαση την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επιχειρούν να συνδέσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικά τον ενοχλητικό γα τις αποκαλύψεις του, Κώστα Βαξεβάνη, με την τέλεση αδικημάτων για τα οποία επιθυμούν να ελέγξουν τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Με ένα κατάπτυστο σκεπτικό που στηρίζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των γεγονότων και το οποίο αποδεικνύει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξόντωση κάθε αντίθετης φωνής και προσωπικά η δολοφονία χαρακτήρα του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, πλήττοντας έτσι την ίδια την ελευθεροτυπία, οι τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφουν την πρόταση για τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημ. Παπαγγελὀπουλου, εμφανίζονται να συνδέουν τα οσα καταγγέλλει σε βάρος του πρώην υπουργού η πρώην εισαγγελέας, Γεωργία Τσατάνη, με την ανεξάρτητη έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογραφικής ομάδας του για τα «έργα και τις ημέρες της».

Με μια άλογη διατύπωση και μια ακροβατική σύνδεση γεγονότων, επιχειρούν όπως διατυπώνουν τα συμπεράσματα τους να συνδέσουν την υποτιθέμενη επιθυμία του Δημ. Παπαγγελόπουλου να παρέμβει στην έρευνα της Γεωργίας Τσατἀνη για το σκάνδαλο Βγενόπουλου με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει σε βάρος της πρώην εισαγγελέως ο Κώστας Βαξεβάνης και οι οποίες είχαν οδηγήσει σε δύο πειθαρχικές καταδίκες της από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Ακριβώς μάλιστα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις που κατεδεικνυαν την επιθυμία της κας Τσατανη να απαλλαγούν δια παντός ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του, όπως και πέτυχε αρχικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, η δικογραφία άνοιξε εκ νέου και είχε σαν αποτέλεσμα την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος του αποθανόντα τραπεζίτη και άλλων προσώπων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Δείτε τον κουτοπόνηρο και άκρως συκοφαντικό τρόπο, καθώς δεν στηρίζεται πουθενά, με τον οποίο στην πρόταση τους οι 30 βουλευτές της ΝΔ, επί της ουσίας καταγράφουν την επιθυμία του Κυβερνώντος κόμματος για ποινικοποίηση του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και προσωπικά του… αμετανόητου Κώστα Βαξεβάνη.

Αφού λοιπόν αναφέρουν στην πρότασητους ότι «προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις» και «συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις», στη συνέχεια κι αφού επικαλούνται ως θέσφατο την κατάθεση Τσατανη στην προανακριτική επιτροπή, αναφέρουν ότι: «από όσα κατήγγειλε η πρώην Εισαγγελέας κα Τσατάνη υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος επιθυμούσε να αφαιρεθεί ο φάκελος της δικογραφίας της υπόθεσης Βγενόπουλου και λοιπών από την κα Τσατάνη και προς τούτο μάλιστα επέδειξε ενδιαφέρον πέραν τον καθηκόντων του ζητώντας να συμμετάσχει και ο ίδιος, πράγμα που απαγορεύεται από την μυστικότητα της ανάκρισης, σε συναντήσεις εισαγγελικών λειτουργών που θα συζητούνταν ενέργειες για την υπόθεση, ενώ παράλληλα προκύπτει ότι τηλεφώνησε στις 22 Νοεμβρίου 2015 στην τότε Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατά χρόνο που η ίδια χειριζόταν την υπόθεση Γ. Βγενόπουλου και της υπέδειξε, μη έχων σχετικό δικαίωμα ή εξουσία, συγκεκριμένο δικονομικό χειρισμό, ήτοι την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Της δήλωσε περαιτέρω, ότι αν η ίδια δεν συμμορφωθεί προς την υπόδειξη, δεν θα κάνει αυτή Χριστούγεννα με την οικογένειά της».

Στη συνέχεια, κι εδώ αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η πρόθεση τους με αφορμή την έρευνα για τον Δημήτρη Παπαγγελοπουλο να «χτυπήσουν» και τον Κώστα Βαξεβάνη καθώς συνδέουν δύο τελείως διαφορετικά ζητήματα, αναφέρουν: «εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Βαξεβάνης δημοσίευσε άρθρο σε βάρος της εισαγγελέως, ενώ κατέθεσε καταγγελία εις βάρος της και εκκινήθηκε σχετικά πειθαρχική έρευνα εις βάρος της, η οποία αρχειοθετήθηκε την 22- 12-2015. Την επομένη ημέρα, βουλευτές της τότε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή και την αμέσως επομένη δημοσιεύθηκε ο νόμος 4356/15 οποίος παρείχε την αρμοδιότητα άσκησης της σχετικής πειθαρχικής δίωξης στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την οποία και τελικώς άσκησε. Περαιτέρω, μετά την φερομένη τηλεφωνική ανακοίνωση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, προς την Γεωργία Τσατάνη, ότι αυτή δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της και της στοχοποίησης που δέχθηκε η ίδια λόγω της άρνησής της να πειθαρχήσει στις παράνομες απειλές του κ. Παπαγγελόπουλου, αφαιρέθηκε από αυτήν η αστυνομική προστασία που της είχε παρασχεθεί από την Πολιτεία και, δυστυχώς, την 13η Οκτωβρίου 2016, έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία της».

Βγάλτε λοιπόν τα συμπεράσματα σας για το πού ακριβώς αποσκοπούν οι κύριοι της Κυβέρνησης που δεν ορρωδούν προς ουδενός προκειμένου να πετύχουν τον πραγματικό σκοπό τους

Τι είχε πραγματικά συμβεί όμως την Γεωργία Τσατανη σε ότι αφορά την δημοσιογραφική έρευνα που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με τυχόν «υπουργικές επιθυμίες» . Η Γεωργία Τσατάνη είναι η πρώην εισαγγελέας η οποία έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά από την ίδια τη Δικαιοσύνη μετά από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc για τον ρόλο της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και την εμπλοκή του στην κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας.

Γιατί τόσο το δικό της αφήγημα όσο και ο διακαής πόθος της ΝΔ να το υιοθετήσει και να εμπλέξει την δημοσιογραφική έρευνα σε θεωρίες…συνωμοσίας ,δυτυχώς γι αυτούς σκοντάφτει στο παρελθόν και ασφαλώς σε όσα της έχουν προσάψει για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου και οι ίδιοι οι συνάδελφοί της Γιάννης Αγγελής και Ελένη Ράικου με επίσημες καταθέσεις τους.

Η Γεωργία Τσατάνη ενεπλάκη στη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου – Marfin το 2015. Τότε, όπως κατόπιν αποδείχθηκε και κατά την εξέτασή της από τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης που την τιμώρησαν με ποινή στέρησης μισθού δύο μηνών , αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία που αφορούσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο και συνεργάτες του για τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο από τους αρμόδιους εισαγγελείς Διαφθοράς. Η έρευνά της όμως αποδείχθηκε τουλάχιστον ανεπαρκής.

Η Τσατάνη, όπως το περιοδικό Hot Doc είχε αποκαλύψει, δεν κάλεσε κατά την έρευνά της κανέναν από τους βασικούς μάρτυρες σε στοιχεία και μαρτυρίες των οποίων είχε βασιστεί μεγάλο μέρος της δικογραφίας. Αντιθέτως έλαβε καταθέσεις μόνο από τους μάρτυρες υπεράσπισης του Ανδρέα Βγενόπουλου πολλοί από τους οποίους θα έπρεπε να διερευνώνται επίσης για διάπραξη αδικημάτων στην ίδια υπόθεση. Όπως αποκάλυπτε το Hot Doc, η Τσατάνη παρέβλεψε τότε ακόμη και τις ελλιπείς εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ και δεδομένου ότι έπρεπε να εξεταστούν οικονομικά στοιχεία και τραπεζικά δεδομένα, διόρισε παρανόμως ιδιώτη πραγματογνώμονα αντί να επιλέξει ως όφειλε κάποιον από τον επίσημο κατάλογο της Εισαγγελίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εισαγγελέας επέλεξε να συμπεριλάβει στην έρευνά της και το κομμάτι της κυπριακής έρευνας για το χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, από τον Βγενόπουλο, παρά τη συμφωνία με τις κυπριακές διωκτικές Αρχές να εξεταστεί η συγκεκριμένη υπόθεση από τους κύπριους εισαγγελείς και ανακριτές. Μάλιστα, κι ενώ οι Κύπριοι ασκούσαν κακουργηματικές διώξεις για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης, η Γεωργία Τσατάνη έκρινε τον Βγενόπουλο Αθώο. Είναι εντυπωσιακό πως η αθώωση Βγενόπουλου από την Τσατάνη για την υπόθεση «χρηματισμού Χριστοδούλου» έγινε με γνωμάτευση του παρανόμως διορισθέντα από την ίδια πραγματογνώμονα.

Έτσι, και δίχως να γνωρίζει τα συμπεράσματα των κυπριακών Αρχών αρχειοθέτησε την ογκώδη δικογραφία, απαλλάσσοντας (προσωρινά όπως αποδείχθηκε αφού αργότερα η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο και ασκήθηκαν διώξεις) τον Βγενόπουλο από τις πιθανές ευθύνες του.

Εισαγγελέας ρέκορ – γούμαν 

Πάντως την περιβόητη διάταξη αρχειοθέτησης η εισαγγελέας κατάφερε να τη συντάξει σε χρόνο ρεκόρ. Συγκεκριμένα έγραψε  801 σελίδες ή διαφορετικά περίπου 265.000 λέξεις μέσα σε τρεις ημέρες. Με δεδομένο πως ένας έμπειρος δακτυλογράφος πληκτρολογεί 60 λέξεις το λεπτό, προκύπτει πως για το σύνολο της διάταξης, αν το έγραφε χωρίς διακοπή ένας από τους πιο έμπειρους δακτυλογράφους, θα απαιτούνταν 74 ώρες, δηλαδή τρεις μέρες. Δεδομένου αυτού, μπορεί κανείς να υποθέσεις ότι η Γεωργία Τσατάνη έγραφε χωρίς διακοπή για φαγητό και ύπνο, γεγονός που δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό. Πέραν αυτού η συνολική έρευνά της για την ολοκλήρωση της οποίας απαιτείτο η μελέτη 4.902 φακέλους με στοιχεία και εξειδικευμένα έγγραφα, όπως οι εκθέσεις των τραπεζών, οι συμβάσεις των δανείων, οι αναλύσεις των εγγυήσεων, οι τραπεζικές αποφάσεις κ.ά, διήρκεσε μόλις πέντε μήνες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter