Σκάνδαλο_Novartis: Προσπάθεια προβοκάτσιας κατά Γ. Ραγκούση με… «άγνοια» Ράικου

Σκάνδαλο_Novartis: Προσπάθεια προβοκάτσιας κατά Γ. Ραγκούση με… «άγνοια» Ράικου

Παραλίγο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis βρέθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης λόγω των κακόβουλων διαρροών της ΝΔ και των ατεκμηρίωτων απαντήσεων της Ελένης Ράικου. Όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια, iefimerida και Ράικου οδηγήθηκαν στον απόλυτο εξευτελισμό εξαιτίας της προσπάθειάς τους να βγάλουν λαγό από το καπέλο της «σκευωρία Novartis». 

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της μάρτυρος από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, η εισαγγελέας Εφετών προσπάθησε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου εναντίον πολιτικού προσώπου του οποίου το όνομα είχε αποφύγει τα «φώτα» της δημοσιότητας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Ακολουθεί η σχετική στιχομυθία:

Κεγκέρογλου: Θυμάστε τώρα κυρία Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές; Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;

Ράικου: Ξεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ, πάντως, όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.

Κεγκέρογλου: Σε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;

Ράικου: Ναι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε.

Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Ράικου: Όχι δεν ήταν από τους δέκα.

Οι απαντήσεις της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έδωσαν τροφή για δημοσιεύματα, όπως αυτό του iefimerida, το οποίο δημοσίευσε: «Βόμβα Ράικου και για άλλον πολιτικό που πιθανώς να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis».

Δείτε τις φωτογραφίες από την εξαφανισμένη δημοσίευση:

Το «ντου» Ραγκούση

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση όσων κατέθεσε η Ελένη Ράικου, από τη ΝΔ διέρρεαν πως το ενδέκατο πολιτικό πρόσωπο του σκανδάλου είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Οι πληροφορίες έφτασαν στα αυτιά του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε «ντου» στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Ακούστηκε το όνομά μου;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την μάρτυρα, η οποία απάντησε αμήχανα: «Δεν είπα εγώ ότι είστε εσείς…». «Μήπως αναφέρεστε στον γιατρό Γιάννη Ραγκούση με έδρα την Παροικιά της Πάρου;» επανήλθε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Εγώ δεν είπα ότι είστε εσείς, αλλά ότι το όνομα και η διεύθυνση ταίριαζε σε πολιτικό πρόσωπο…» ανταπάντησε η μάρτυρας, η οποία επειδή τυχαίνει να είναι εισαγγελέας θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Μετά από τον εξευτελισμό που υπέστη η μάρτυρας, το iefimerida αναγκάστηκε να αλλάξει τον τίτλο του θέματος. Έτσι, από την «Βόμβα Ράικου» φτάσαμε στο «Για δεύτερη ημέρα καταθέτει η Ράικου για την υπόθεση Novartis».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter