Σκάνδαλο Novartis: Τα έγγραφα «φωτιά» του FBI που κατέθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή (Photos)

Σκάνδαλο Novartis: Τα έγγραφα «φωτιά» του FBI που κατέθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή (Photos)

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών» αναφέρεται σε έγγραφο του FBI που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento από τον περασμένο Απρίλιο, η έρευνα του FBI «έκαιγε» τον Ανδρέα Λοβέρδο. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών με αριθμό πρωτοκόλλου 181678043/13.12.2017 σημειώνεται αυτολεξεί: 

«Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του… Η θέση της εταιρεία ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σ’ωσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια…».

Στο δεύτερο έγγραφο του FBI προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142 και ημερομηνία 23/1/2018, σημειώνεται: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

1. Αν. Λοβέρδος,

2. Μ. Σαλμάς,

3. ΑΔ. Γεωργιάδης,

4. Αν. Λυκουρέντζος,

5. Αντ. Σαμαράς,

6. Γ. Στουρνάρας,

7. Δ. Αβραμόπουλος».

Ενώ παρακάτω προστίθεται: «Με βάση τις πληροφορίες που έχουν αντληθεί κατά την έρευνα μέχρι τώρα, εμφανίζεται η Sandoz να έχει συμμετάσχει σε τέσσερα σχέδια δωροδοκίας με τα οποία χρηματίστηκαν ιατροί. Τα σχέδια δωροδοκίας είναι τα ακόλουθα:

1. Εθνικό συνέδριο και πολυτελή ταξίδια,

2. Ηλεκτρονικά πάνελ,

3. Δημιουργία απατηλών τιμολογίων υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Sandoz,

4. Απευθείας πληρωμή στους ιατρούς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter