Σκάνδαλο Novartis: Ώρα Ράικου στην Προανακριτική

Σκάνδαλο Novartis: Ώρα Ράικου στην Προανακριτική

Το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να περάσει στις 16:00 η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου, η οποία μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, αποτέλεσαν το εισαγγελικό «περιτύλιγμα» στο αφήγημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί «σκευωρίας Novartis».

Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αναμένεται να είναι η μόνη μάρτυρας της Επιτροπής που θα κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν», κάτι που έτσι κι αλλιώς έχει κάνει σε πρόσφατη κατάθεσή της στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί η κ. Ράικου δεν έκανε έστω μία αόριστη αναφορά για τον «Ρασπούτιν» στην επιστολή παραίτησής της από την θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, αλλά προτίμησε να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να προβεί σε τέτοιου είδους αναφορές -αρχικά- μέσω κύκλων. Ουσιαστικά μόνο οι Ελ. Ράικου και Αντ. Σαμαράς έχουν συνδέσει χωρίς περιστροφές τον «Ρασπούτιν» με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Διόλου τυχαίο πως ακόμα και ο Ι. Αγγελής απέφυγε να αποκαλέσει «Ρασπούτιν» τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στο αφήγημα της σκευωρίας. Δεν πρόκειται, όμως, για το μοναδικό σημείο απόκλισης μεταξύ Αγγελή – Ράκου. Ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σε δύο αναφορές του είχε περιγράψει με μελανά γράμματα τα εισαγγελικά πεπραγμένα της συναδέλφου του τόσο για τη δαιδαλώδη υπόθεση Βγενόπουλου όσο και για το «χάος» που επικρατούσε επί ημερών της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Τα εμβάσματα στον σύζυγο και το «πόθεν έσχες»

Κατά το παρελθόν, την επικαιρότητα είχαν απασχολήσει τα εμβάσματα της ελβετικής φαρμοκοβιομηχανίας προς τον σύζυγο της Ελ. Ράικου, ο οποίος είναι γιατρός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από το προεδρείο της Προανακριτικής να αποστείλει αίτημα στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διαβιβαστούν τα συγκεκριμένα εμβάσματα για να μπορέσει η εισαγγελέας Εφετών να δώσει σαφείς απαντήσεις. Όπως αναφέρουν στο documentonews.gr καλά πληροφορημένες πηγές, το προεδρείο δεν ήταν ιδιαίτερο πρόθυμο να ικανοποιήσει το αίτημα παρά του ότι αυτό είχε συμφωνηθεί. Μετά από έντονες πιέσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γ. Μπούγας φέρεται να πήρε τις ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Επιπλέον, χωρίς δεύτερη σκέψη ΝΔ – ΚΙΝΑΛ απέρριψαν το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να διαβιβαστεί στην Επιτροπή η δήλωση «πόθεν έσχες» της Ελ. Ράικου. Μάλιστα, το αίτημα κατατέθηκε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση που αποφασίστηκε η συσχέτιση της Novartis με την πολύνεκρη υπόθεση Noor1. Η συσχέτιση προήλθε μετά από αίτημα του ΚΙΝΑΛ (μια βδομάδα μετά την προαναγγελία Κουρτάκη στα «Παραπολιτικά»), το οποίο από τη μία επιχειρηματολογούσε υπέρ της ανάγκης να έρθουν όλα στο «φως» και από την άλλη συνέβαλλε έτσι ώστε σημαντικά στοιχεία που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας της Επιτροπής να μείνουν στο σκοτάδι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter