Σκάνδαλο Novartis – Υπουργείο Δικαιοσύνης για παραποίηση εγγράφου του FBI: «Να μην υπάρχει καμία σκιά»

Σκάνδαλο Novartis – Υπουργείο Δικαιοσύνης για παραποίηση εγγράφου του FBI: «Να μην υπάρχει καμία σκιά»

Το Documento απευθύνθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας, από χθες Πέμπτη, ήδη που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, την τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τη σκανδαλώδη παραποίηση του εγγράφου του FBΙ με την «απάλειψη» στην επίσημη μετάφραση του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου, ως αποδέκτη μίζας από την Novartis, αλλά και των ονομάτων των Φρουζή, Μανιαδάκη και Πατούλη.

Και απευθυνθήκαμε στον Υπουργό ως φυσικό προϊστάμενο, όχι γιατί φέρει κάποια ευθύνη το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραποίηση, αλλά γιατί ο ίδιος θα μπορούσε και να παρέμβει ζητώντας στα πλαίσια της διαφάνειας την άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος. Πρόκειται άλλωστε για έγγραφο που βρίσκεται σε μια τόσο σοβαρή δικογραφία, όπως το σκάνδαλο Novartis, ενώ η αλλοίωση έγινε ενόσω αυτή βρισκόταν στα χέρια της ανακρίτριας του ειδικού Δικαστηρίου, Κων/νας Αλεβιζοπούλου, που είχε ζητήσει και την επίσημη μετάφραση του εγγράφου από το ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός αρνήθηκε να τοποθετηθεί καθώς όπως μας μεταφέρθηκε αφορά σε ανοικτή ποινική υπόθεση κι άλλωστε έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση( σ.σ μετά βεβαίως την προσφυγή Βαξεβάνη στην Εισαγγελία).

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο, εξέφρασαν στο Documento την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη που όπως τόνισαν «έχει ήδη επιληφθεί προκειμένου μην υπάρχει καμία σκιά»

Οψόμεθα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter