Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αν κάποιος πήρε μίζα, αυτό είναι ποινικό αδίκημα» – Επιχείρηση damage control από Μαρινάκη

«Στριμωγμένη» είναι η κυβέρνηση λόγω του τεράστιου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς στο Μαξίμου δεν έχουν βρει επικοινωνιακό και πολιτικό τρόπο διαχείρισης, τη στιγμή που κάθε μέρα οι αποκαλύψεις για τα γαλάζια πελατειακά δίκτυα προκαλούν κοινωνική οργή. Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε καθημερινές του τοποθετήσεις προσπαθεί να κάνει διάκριση μεταξύ των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, θέλοντας να κατευνάσει τον εκνευρισμό που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Σε σημερινή του συνέντευξή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης είπε αρχικά ότι «ο πρωθυπουργός έβαλε ένα πλαίσιο και θα εξειδικευθεί τις επόμενες ημέρες. Είναι προφανές. Στο πλαίσιο αυτό βάζει μέσα και την ΑΑΔΕ και την οικονομική αστυνομία. Οι κρατικές αρχές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη δουλειά της δικαιοσύνης. Να βγάλουν δηλαδή απόφαση αν… ο Χ, Ψ έχουν διαπράξει ένα ποινικό αδίκημα ή όχι. Αυτό το οποίο μπορούν να κάνουν οι ελληνικές, οι ελληνικές αρχές ή κρατικές αρχές είναι περιπτώσεις όπου δόθηκαν επιδοτήσεις που δεν έπρεπε να δοθούν, δεν πληρούσαν τα κριτήρια, να αναζητηθούν τα λεφτά, να καταλογιστούν». Για την έρευνα ποινικών ευθυνών είπε ότι «προφανώς θα γίνει, αλλά δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Αν κάποιος πήρε αυτό που λέμε μίζα, ένας δηλαδή μια εταιρία, πήρε λεφτά τα οποία δεν έπρεπε να πάρει, αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

Για την παραίτηση του ενός υπουργού και τριών υφυπουργών είπε ότι «πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός μόλις γύρισε από τις Βρυξέλλες πήρε κάποιες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή καθ’ εαυτή. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι έχουν διαπράξει κάτι κακό οι βουλευτές οι οποίοι παραιτήθηκαν από υφυπουργοί, αλλά μόνο για πολιτικούς λόγους, το οποίο δείχνει και μια διάθεση ευρύτερη λόγω του ότι κάποιες συνομιλίες θεωρήθηκε ότι δεν συνάδουν με την κυβερνητική ιδιότητα του υπουργού ή του υφυπουργού, εν προκειμένω, έγιναν αυτές οι παραιτήσεις».

Για τον Μάκη Βορίδη σημείωσε ότι «είναι μια άλλη ιστορία. Ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί γιατί θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του χωρίς να έχει θέση στην κυβέρνηση και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει προφανώς σεβαστό και αποδεκτό. Αυτό και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν αναληφθεί και σε κομματικό επίπεδο, δείχνει τη βούληση. Ποια είναι η βούληση; Είναι ότι αν θέλουμε να μας ακούει ο κόσμος, αν θέλουμε κάποιος νέος άνθρωπος να ξανασχοληθεί με την πολιτική, πρέπει να βάλουμε μία τελεία, να διαγράψουμε μία νοσηρή λογική. Που να πω κάτι; Κακώς εκπλήσσει – και είναι υποκριτική αυτή η «έκπληξη» -κάποια κόμματα- εγώ δεν θα εξαιρέσω κανένα- . Και το ξαναλέω είναι ένα πράγμα η πολιτική διάσταση, είναι ένα άλλο πράγμα η ποινική διάσταση που είναι της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σε ερώτηση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη ότι «θεωρώ ότι δεν γεννάται θέμα γιατί είναι από αναφορές τρίτων, οι οποίοι μπορεί να είχαν τον οποιοδήποτε σκοπό να βλάψουν ένα πρόσωπο -και σας μιλάω ως νομικός. Δεν προκύπτει από τις 3.000 σελίδες οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη δικογραφία, καμία συνομιλία υπουργού ή κάποιο δεδομένο το οποίο να δείχνει ότι υπουργός ή υφυπουργός -προσέξτε, δεν μιλάω για την πολιτική διάσταση, που είμαι για τις παραιτήσεις- αυτό είναι μια πολιτική διάσταση, ότι κάποιου τύπου συνομιλίες δεν συνάδουν με την κυβερνητική του ιδιότητα. Το ξαναλέω, για να μην παρεξηγηθώ» και πρόσθεσε ότι «δεν προκύπτει ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είναι μέρος αυτής της συμπαιγνίας που ερευνάται και μάλιστα αν δείτε έχουν πάρει το φως της δημοσιότητας τελευταίες μέρες αρκετές συνομιλίες, οι οποίες δείχνουν το αντίθετο ακριβώς ότι δεν είχε διάθεση ο ίδιος να μπει σε αυτή τη διαδικασία και μάλιστα και δεν έχει λόγο, δεν χρειάζεται υπερασπιστές ο υπουργός, αλλά εγώ μπήκα και είδα – ο άνθρωπος αυτός εκλέγεται στο Ρέθυμνο και μάλιστα μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο, που είναι ουσιαστικά η έδρα που παίρνει η Νέα Δημοκρατία- τα αποτελέσματα στον επίμαχο δήμο που είναι ο δήμος Μυλοποτάμου, στη δημοτική Ενότητα Ζωνιανών και στον δήμο».

Τέλος, για την κριτική περί αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος το 2023 ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «στις τελευταίες εκλογές με σταυρό, που είναι το Μάιο του 2023, εκεί που κατέβαινε ο κύριος Κεφαλογιάννης πρώτο κόμμα βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με 41,23% και η Νέα Δημοκρατία πήρε κάτω από το εθνικό της ποσοστό δύο μονάδες 39%. Το ΠΑΣΟΚ πήρε λίγο πάνω, αρκετά πάνω. Πήρε 17,29%» και συμπλήρωσε ότι «προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι αυτοί που πήραν σταυρό στο ΣΥΡΙΖΑ προς Θεού, αλλά αυτοί μας κατηγορούν ότι πήγαμε να αλλοιώσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με τρεις, τέσσερις, πέντε όσα είναι τα ΑΦΜ χιλιάδες σε όλη την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα το αλλάζουν πολλές φορές. Η Νέα Δημοκρατία πριν κυβερνήσει παίρνει το ίδιο ποσοστό στα Ζωνιανά με το ποσοστό που παίρνει 39,89% και μάλιστα λίγο λιγότερο. 39,30% παίρνει το Μάιο του 2023, 4 χρόνια μετά. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι δήθεν με τις πρακτικές του 2022 πήγαν να εξαγοραστούν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν το 2019 και το 2023. Γιατί το λέω αυτό; Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε έκανε κάτι. Δεν λέω αυτό. Λέω ότι η σύνδεση μεταξύ κάποιων απατεώνων που ερευνώνται με ένα εκλογικό αποτέλεσμα και το αφήγημα που το άκουσα από κάποια κόμματα ή υποκόμματα -κομματίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος, αυτός ο ισχυρισμός είναι εκτός οποιασδήποτε πραγματικότητας είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας»

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παγιδευμένος στα βοσκοτόπια με τα εικονικά αιγοπρόβατα ο Μητσοτάκης

ΟΠΕΚΕΠΕ:Ο Μπουκώρος επιβεβαιώνει Documento ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε – Αλλά τους έκανε υπουργούς

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Γνώριζε ο Μητσοτάκης», λέει ο Σαλμάς – «Τίποτα δεν γίνεται εάν δεν περάσει από το Μαξίμου» (Video)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πήγε για… μαλλί αλλά βγήκε κουρεμένος ο Άδωνης – «Από την άλλη μεριά της Κρήτης ο πρωθυπουργός» (Video)

Διάλογοι ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να πάρει επιδότηση… καρφωτά» – «Πες το και του Λευτέρη να επέμβει»