Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Αίτημα Κουκάκη σε Ντογιάκο για άμεση και αποτελεσματική εξέταση της υπόθεσής του

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Αίτημα Κουκάκη σε Ντογιάκο για άμεση και αποτελεσματική εξέταση της υπόθεσής του

Την άμεση, εξονυχιστική και αποτελεσματική διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του από το λογισμικό Predator, ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες ώστε να κληθεί ο δημοσιογράφος από τον Άρειο Πάγο στις 16 Αυγούστου, όχι όμως για να διερευνηθεί η ουσία των καταγγελιών του, αλλά το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία.

Μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Θανάσης Κουκάκης απευθύνει επτά αιτήματα προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο, όσον αφορά την υπόθεσή του. Συγκεκριμένα, καλεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, αλλά και την διάταξη που αφορά τη διακοπή της παρακολούθησής του, την ημέρα όπου ο δημοσιογράφος προέβη σε αίτημα προς την ΑΔΑΕ για απαντήσεις.

Παράλληλα, καλεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ζητήσει τα δελτία των απομαγνητοφωνήσεων των συνομιλιών του, ώστε να αναδειχθεί ποιος γνώριζε για την παρακολούθησή του, αλλά και να διενεργηθεί ουσιαστικός έλεγχος για τα μηχανήματα των Intellexa και Krikel.

Αναλυτικά τα αιτήματα του Θανάση Κουκάκη:

Εν όψει της κλήσης μου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μαζί με το δικηγόρο μου Ζαχαρία Κεσσέ, θεωρούμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για τα εξής:

1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.

2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).

3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου.

4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.

5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχω ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.

6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.

7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter