Σκάνδαλο υποκλοπών: Όταν Μητσοτάκης και Οικονόμου έδειχναν «ιδιώτες» – Τώρα αποκαλύπτεται συντονισμός ΕΥΠ-Ιδιωτών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Όταν Μητσοτάκης και Οικονόμου έδειχναν «ιδιώτες» – Τώρα αποκαλύπτεται συντονισμός ΕΥΠ-Ιδιωτών

Πριν ακριβώς ένα χρόνο η κυβέρνηση και όταν λέμε «κυβέρνηση» εννοούμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προσπαθούσαν να συσκοτίσουν τις έρευνες της παρακολούθησης μέσω Predator καταγγέλλοντας το Documento για ασύστολα ψεύδη αρνούμενοι κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης/ΕΥΠ στις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, στρατιωτικών.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του Documento, «Τα Νέα» επιβεβαιώνουν το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator

Προσπαθώντας να καθυστερήσουν τις έρευνες, και οι δύο έκαναν την πρώτη ολίσθηση λέγοντας πως δεν αρνούνται πως γίνονται παρακολουθήσεις αλλά αυτές προφανώς ήταν από «ιδιώτες» και όχι από το ίδιο το κράτος/ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 11 Απριλίου 2022 όταν υπήρξε η αποκάλυψη ότι το κινητό του Θανάση Κουκάκη είχε παγιδευτεί με το λογισμικό Predator ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ότι «δεν νοείται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, σε ένα κράτος δικαίου, οποιοσδήποτε ιδιώτης να μπορεί παρακολουθεί έναν άλλο ιδιώτη».

Την ίδια τακτική ακολουθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να ξεφύγει όταν σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στις 7 Νοεμβρίου 2022 και τον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento το οποίο τον φέρει να παρακολουθούσε πολιτικούς (τους υπουργούς του και τις συζύγους τους), δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, διαψεύδει την εμπλοκή της κυβέρνησης: «Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος (…) Ντροπή και αίσχος να λέγεται ότι παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους υπουργούς του, τον υπουργό Εξωτερικών μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας». Ο πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο πως «ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο ιδιωτών χρησιμοποίησης του Predator, αλλά αυτό είναι άλλο από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι κρύβεται από πίσω».

Η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης η οποία αναγκάστηκε μπροστά στις αποκαλύψεις να τα… ρίξει σε ιδιώτες καταποντίζεται τους επόμενες μήνες.

Μέσα στον καταιγισμό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πασιφανές και η πλήρης δικαίωση του Documento γίνεται από τον «φιλοκυβερνητικό Τύπο» όταν σήμερα 30 Νοεμβρίου 2023 η εφημερίδα «Τα Νέα» κυκλοφορούν με άρθρο που έχει τον τίτλο: «Οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ-Predator ‘δείχνουν’ τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου».

Το άρθρο είναι σαφές καθώς σημειώνει: «Η σταδιακή ανακάλυψη δεκάδων κοινών στόχων παρακολούθησης από το επίσημο κρατικό σύστημα νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ αλλά και του παράνομου λογισμικού Predator ουσιαστικά καθορίζουν την πορεία της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αυτό γιατί φαίνεται να αναδεικνύουν το κοινό συντονιστικό κέντρο αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών και ιδιωτών-φορέων του παράνομου λογισμικού ώστε να υπάρχει ολική παρακολούθηση πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, δημοσιογράφων ιδιωτών κ.ο.κ. Κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση συμπτωματικό και θεωρείται πιθανό ότι θα οδηγήσει σε ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων της ΕΥΠ που υπέγραψαν τα αιτήματα παρακολουθήσεων για τους στόχους που, όπως αποδεικνύεται, είχαν παγιδευτεί και από το παράνομο λογισμικό».

Και η καταιγίδα των αποκαλύψεων συνεχίζεται με την κυβέρνηση πλέον να μην μπορεί να διαψεύσει τα ίδια τα στοιχεία…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter