Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Στο «μικροσκόπιο» και του Bloomberg το «ελληνικό Watergate»

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Στο «μικροσκόπιο» και του Bloomberg το «ελληνικό Watergate»

Ακόμα ένα διεθνές Μέσο στρέφει το βλέμμα του στην ελληνική πραγματικότητα, διερευνώντας τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη μείζονα υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Bloomberg ώστε να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με το χρονικό των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο αλλά και τις «φωνές» που επικρατούν από την Ε.Ε και όχι μόνο για «επιφανειακή διερεύνηση της υπόθεσης».

Στο κείμενο που υπογράφουν οι Λιούμποφ Πρόνινα και Σωτήρης Νίκας, φιλοξενούνται δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος τονίζει ότι η «ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα στις έρευνες περί παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

Παράλληλα, καταγράφονται και οι δηλώσεις της Σόφι ιν’τ Βελτ, η οποία καλεί ώστε να ενταθούν οι διαδικασίες και να δοθεί το γρηγορότερο δυνατό, «φως» στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά περί των παραιτήσεων Δημητριάδη και Κοντολέων, «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, έχοντας κατηγορηθεί το ότι έλαβε εν μια νυκτί τον έλεγχο της ελληνικής υπηρεσίας (σ.σ εννοεί την ΕΥΠ)».

«Με αρκετές κρίσιμες ερωτήσεις να μένουν αναπάντητες, το εν λόγω σκάνδαλο μπορεί να σημάνει την αρχή μίας σημαίνουσας πολιτικής κρίσης για την Ελλάδα, η οποία οδεύει προς εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη», τονίζει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg καταγράφει τα γεγονότα που ακολούθησαν τις αποκαλυπτικές καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, επισημαίνοντας μέσω δηλώσεων μελών οργανώσεων για την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής, «ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το ξέσπασμα του σκανδάλου, ωστόσο υπάρχουν βασικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα»

«Πρόκειται για σκάνδαλο μεγαλύτερο από το Watergate, αλλά τίποτα δεν μοιάζει να κινείται», αναφέρει η Σόφι ιν’τ Βελτ. «Πρέπει να μπούμε στην καρδιά του ζητήματος», υπογράμμισε.

Το αφιέρωμα του Bloomberg ενημερώνει για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, της Επιτροπής Διαφάνειας αλλά και της Ολομέλειας της Βουλής, οι οποίες ξεκίνησαν την τρέχουσα εβδομάδα, υπενθυμίζοντας ότι και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «ζητά να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, αλλά περιλαμβάνοντας όλες τις κινήσεις της ΕΥΠ στο πέρας της δεκαετίας και όχι μόνο επί της θητείας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter