Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Στον Άρειο Πάγο ο Θανάσης Κουκάκης – Τα επτά αιτήματα στον Ντογιάκο

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Στον Άρειο Πάγο ο Θανάσης Κουκάκης – Τα επτά αιτήματα στον Ντογιάκο

Στον Άρειο Πάγο μεταβαίνει σήμερα ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης, προκειμένου να μεταβιβάσει και επισήμως τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του από την ΕΥΠ. Πρόκειται για μία υπόθεση που άργησε χαρακτηριστικά να φτάσει μέχρι το αρμόδιο όργανο, καθώς ο δημοσιογράφος είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο χρειάστηκε να έρθει ο Αύγουστος, ούτως ώστε να βρεθεί ενώπιον του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην κλήση, τόσο του Θανάση Κουκάκη όσο και του Τάσο Τέλλογλου (ο οποίος κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή) για το… πως διέρρευσαν τα στοιχεία περί παρακολουθήσεων και όχι για την ουσία της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντογιάκος καλεί Κουκάκη – Τέλλογλου για τη διαρροή και όχι για την ουσία των παρακολουθήσεων

Τα αιτήματα του Κουκάκη προς τον Ντογιάκο

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ο Θανάσης Κουκάκης είχε γνωστοποιήσει μέσω δήλωσής του στα social media επτά αιτήματα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την υπόθεσή του, καλώντας τον Ισίδωρο Ντογιάκο στο να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση σε σειρά ενεργειών.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος κάλεσε τον Εισαγγελέα:

  1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθησή του και με ποια αιτιολογία.
  2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης του, την ίδια ημέρα που αιτήθηκε στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθείται (12/8/2020).
  3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών του και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. «Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου» τονίζει.
  4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
  5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχει ο ίδιος ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.
  6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
  7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter