Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να ληφθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Την Τρίτη, τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν αίτημα έκτακτης σύγκλισης της εν λόγω επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ζητούν να παραστούν στη διαδικασία τόσο ο πρώην όσο και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της  Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του  από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία  της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Βούτσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Με την επιστολή αυτή ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε  έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο  Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της  ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ  σε ακρόαση. 

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της  Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του  από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία  της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.  

Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα,  θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την  Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι  ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την  Δημοκρατία ζητήματα.  

Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  

της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κατρούγκαλος Γιώργος 

Βούτσης Νικόλαος 

Ξανθόπουλος Θεόφιλος 

Λάππας Σπύρος 

Πολάκης Παύλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter