Σκάνδαλο σε μοναστήρι στο Φτερικούδι – Οι οικονομικές απάτες, τα «θαύματα» και οι ερωτικές περιπτύξεις

Σκάνδαλο σε μοναστήρι στο Φτερικούδι – Οι οικονομικές απάτες, τα «θαύματα» και οι ερωτικές περιπτύξεις

Από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών καταγγέλλονται στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου, σύμφωνα με το philenews.com.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου με 800.000 ευρώ αλλά δύο διαμερισμάτων σε Πειραιά και Λεμεσό που φέρονται να ανήκουν σε δυο μοναχούς. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο τοποθέτησης τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα, όπως αναφέρει το philenews.gr.

Η όλη υπόθεση έλαβε διαστάσεις όταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ μοναχών. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, οι κάμερες φέρεται να είχαν εγκατασταθεί από τους ίδιους.

Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι φέρεται να ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Το philenews.gr σημειώνει ότι έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τέλος, σημειώνεται, πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλει ιερωμένος αίτηση καθαίρεσής του.

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter