Σκάνδαλο Siemens: Μετ’εμποδίων η εκδίκαση της υπόθεσης – Αναβολή για τις 6 Μαρτίου

Σκάνδαλο Siemens: Μετ’εμποδίων η εκδίκαση της υπόθεσης – Αναβολή για τις 6 Μαρτίου

Και νέα εμπόδια στη διερεύνηση επ ακροατηρίω του σκανδάλου της Siemens.

Δώδεκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, η εκδίκαση δεν λέει να ξεκινήσει απρόσκοπτα.

Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 6 Μαρτίου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, υπήρχε πρόβλημα στη συγκρότηση της σύνθεσης, αφού μια δικαστής έχει προσωπικό κώλυμα και η δίκη διακόπηκε προκείμενου να βρεθεί αντικαταστάτης της

Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι η δίκη θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα διεξάγεται… μετ’εμποδίων, όπως και πολλές άλλες μεγάλες υποθέσεις που εκδικάζονται στο Εφετείο της Αθήνας. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες που να μπορούν να φιλοξενήσουν υποθέσεις με τόσο μεγάλο αριθμό διαδίκων. Όπως χαρακτηριστικά, άλλωστε, είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου της Siemens “υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση της αίθουσας τελετών του Εφετείου” και γι’αυτό τον λόγο για τη εν λόγω υπόθεση “περισσεύουν” μέσα στο Μαρτίο μόνο 4 δικάσιμες, γιατί οι άλλες είναι… κλεισμένες από άλλες δίκες.

Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω αίθουσα, που είναι και οι μεγαλύτερη στο Εφετείο της Αθήνας, διεξάγονται παράλληλα πολλές μεγάλες δίκες.

Νωρίτερα, είχε ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των συνηγόρων.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι περισσότεροι είναι παρόντες στο δικαστήριο, μεταξύ αυτών και ο Θ. Τσουκάτος, ενώ όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Εμμ. Σταυριανός, απεβίωσε.

Επί του παρόντος αίτημα για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, έχουν καταθέσει το Δημόσιο (σ.σ. αξιώνει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ) , ο ΟΤΕ, αλλά και το υπό σύσταση σωματείο “Ένωση Προσώπων Δικαιοσύνη Για Όλου, το οποίο εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπεί την Ένωση ( σ.σ. η σύστασή της έχει απορριφθεί επί του παρόντος από το Πρωτοδικείο) αλλά δηλώνει και παράσταση πολιτικής αγωγής ως πολίτης. Το ίδιο ζητούν να πράξουν και τα υπόλοιπα 16 μέλη του υπό σύσταση Σωματείου, καθώς και ένας ιδιώτης δικηγόρος. Όλα τα αιτήματα για παράσταση πολιτικής αγωγής θα κριθούν από το δικαστήριο.

Τοποθετούμενη στο δικαστήριο, η κ. Κωνσταντοπούλου,  υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη ετοιμότητας από τη Δικαιοσύνη άλλα και απουσία βούλησης από το Δημόσιο να αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για συμπαιγνία προκείμενου να παραγραφεί η υπόθεση.

Μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι και ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος μετά την τοποθέτηση της Ζ.Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι ” δεν μπορεί η κ. Κωνσταντοπούλου να είναι εθνικός εισαγγελέας”.

” Τσοβόλα δω’στα όλα” , σχολίασε κάποιος από το ακροατήριο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter