Σκάνδαλο στο σκάνδαλο: Στο αρχείο το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους με τα «ορφανά» 725.000 ευρώ

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο: Στο αρχείο το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους με τα «ορφανά» 725.000 ευρώ

Όπως είχε προϊδεάσει το Documento από το μεσημέρι, στο αρχείο οδηγήθηκε η υπόθεση του ελλιπούς «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους, με την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να κουκουλώνει απροκάλυπτα το σκάνδαλο των «ορφανών» 725.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστεί το σπίτι του Βολταίρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την πρόταση αρχειοθέτησης της υπόθεσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ τα λοιπά μέλη συνηγόρησαν η ελλειμματική δήλωση περιουσιακής κατάστασης να τεθεί στο αρχείο.

Από το μεσημέρι, το Documento είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να θάψει άρον – άρον το σκάνδαλο. Στην ελλειμματική δήλωση περιουσιακής της κατάστασης για το έτος χρήση 2015, η σύζυγος του πρωθυπουργού δήλωσε πως η εταιρία, SCI Personal Ventures, η οποία ανήκει κατά 95% στην Μαρέβα Μητσοτάκη, αγόρασε μόνο μέσω δανεισμού το σπίτι του Βολτέρου. Όπως αποκάλυψε το Documento όμως την Κυριακή, για το την εν λόγω αγορά χρησιμοποιήθηκαν ακόμα 725.000 ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν και αγνοείται η προέλευσή τους. Μάλιστα, το ζήτημα γίνει ακόμα πιο δύσοσμο αν συνυπολογιστεί ότι η έναρξη της συγκεκριμένης εταιρίας έγινε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ.

Στη μεθόδευση αρχειοθέτησης της υπόθεσης κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, οι οποίοι εξαπάτησαν τους αρμόδιους εισαγγελείς, με αποτέλεσμα να μη διεξάγεται κανένας έλεγχος για το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ειδικότερα, οι ελεγκτές δημιούργησαν μία επιτηδευμένη σύγχυση, εμφανίζοντας τη Μ. Γκραμπόφσκι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter