Σκάνδαλο υποκλοπών: Αποκαλύψεις Σπίρτζη για τους «γαλάζιους» υποδιοικητές της ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αποκαλύψεις Σπίρτζη για τους «γαλάζιους» υποδιοικητές της ΕΥΠ

Σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση του ίδιου και όχι μόνο και τον κομματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΥΠ προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, αναφερόμενος στο πολιτικό υπόβαθρο των δύο υποδιοικητών της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας και επιβεβαιώνοντας την άμεση σχέση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έτσι, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο Χρήστος Σπίρτζης ο ένας εκ των δύο υποδιοικητών Διονύσης Μελιτσιώτης ήταν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., ενώ ο έτερος, Αναστάσιος Μητσιάλης), είναι ομοτράπεζος του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Καθόλου κομματικό κράτος» σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης δεικτικά, με τον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη να σιωπά.

Το ίδιο καυστικός ήταν ο Χρ. Σπίρτζης με την ΠΝΠ για την ΕΥΠ που συζητήθηκε χθες στην επιτροπή για να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια. «Να πάρετε πίσω τον νόμο του επιτελικού κράτους που δίνει την ευθύνη της ΕΥΠ στον αυτοκράτορα πρωθυπουργό – τον ‘κυβερνήτη’, όπως αυτοαποκλήθηκε» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «κουρελόχαρτο» την ΠΝΠ.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης θύμισε πως η παρακολούθηση ξεκίνησε όταν δημοσιοποιήθηκε ότι η ΕΥΠ ζητούσε την καταγραφή του ιδεολογικού υπόβαθρου πολιτών. «Σε αυτά τα θέματα η Ν.Δ. και το επιτελικό κράτος δεν έδειξαν ευαισθησία. Αυτό που τον ένοιαζε ήταν να στείλει Predator σε εμένα, να ακούσει τι λέω με τον Τσίπρα, να δει με ποιον μιλώ από την ΕΥΠ. Ντροπή σας» τόνισε.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας του ζήτησε να ανακαλέσει, αλλά ο Χρήστος Σπίρτζης επέμεινε: «Είστε ωτακουστές και όχι μόνο. Μέχρι εδώ τα παιχνίδια με τη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Πρωθυπουργός-κοριός: Ακουγε Τσίπρα με παγίδευση Σπίρτζη – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Θέμα στο Euractiv οι αποκαλύψεις Σπίρτζη για παρακολούθηση με το Predator

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αποκαλύψεις Σπίρτζη: Η κυβέρνηση να σταματήσει το «θέατρο σκιών», να ρίξει φως στο σκάνδαλο υποκλοπών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ομολογία πανικού από το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις Σπίρτζη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter