Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια μπήκε ο εισαγγελέας στην ΕΥΠ για… έφοδο

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια μπήκε ο εισαγγελέας στην ΕΥΠ για… έφοδο

Σε μια κατά τα φαινόμενα αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΥΠ συνοδευόμενος από πραγματογνώμονες, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα γραφεία της ΕΥΠ στην Κατεχάκη με σκοπό να διασταυρώσει ποιά και πόσα πρόσωπα από όσα παρακολουθούσε η ΕΥΠ ταυτίζονται με πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή δεν αρκέστηκε σε σχετικές καταθέσεις και επειδή η ΑΔΑΕ, όταν προσπάθησε να διασταυρώσει το ίδιο γεγονός, βρέθηκε σε τοίχο άρνησης από την πλευρά της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε εντοπίσει 92 αποδέκτες μηνυμάτων SMS με απόπειρα εγκατάστασης κατασκοπευτικού Predator.

Συγκρίνοντας τις λίστες της ΕΥΠ με αυτήν της ΑΔΑΕ ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναζητά αν υπήρξε ενιαίο κέντρο πίσω από τις παρακολουθήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης εναντίον όλων: Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός, αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα

Γαβρήλος: Μια ώρα απλήρωτη προς όφελος των εργοδοτών από την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας

ΤΑΖ: 13 σφαίρες κατά του Τύπου – Δολοφονία δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter