Σκάνδαλο υποκλοπών: Εκκάθαριση Μαξίμου με απομάκρυνση γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Σκάνδαλο υποκλοπών: Εκκάθαριση Μαξίμου με απομάκρυνση γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Δύο αλλαγές γενικών γραμματέων υπουργείων, ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Μάτι και ο κ.Καραμαλάκης ήταν ο συντονιστής εναερίων μέσων κατά την πολύνεκρη πυρκαγιά.

Η αντικατάσταση του Κ. Τσουβάλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εντάσσεται στα πλαίσια της εκκαθάρισης του Μεγάρου Μαξίμου από τον στενό κύκλο των συνεργατών του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη με σκοπό την επίρριψη των ευθυνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε αυτούς και όχι στον πρωθυπουργό και επιβλέποντα της ΕΥΠ Κυριάκο Μητσοτάκη. Η επίσημη δικαιολογία βέβαια είναι έκλεισε επιτυχώς ένας κύκλος υπηρεσίας. Αλλά στα δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν τα σχόλια για το τι ακριβώς γνώριζε ο πρώην γενικός γραμματέας για τις εταιρείες που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και τις δουλειές με το υπουργείο, εταιρείες που αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει άμεση σύνδεση της αντικατάστασης Τσουβάλα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις παραιτήσεις των Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

Τη θέση του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter