Σκάνδαλο υποκλοπών: Έντονες πιέσεις από Βρυξέλλες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για πλήρη διαφάνεια εν όψει εκλογών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έντονες πιέσεις από Βρυξέλλες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για πλήρη διαφάνεια εν όψει εκλογών

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην ΕΕ οι ελιγμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την εξέλιξη της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τις Βρυξέλλες να καλούν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν τις βουλευτικές εκλογές, ώστε να «αρθεί κάθε σκιά αμφιβολίας», όπως δήλωσε ο Σόφι Ιν’τ Βελτ στο Euractiv.

H Ολλανδή ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA, εξέφρασε την ανησυχία της για την πιθανότητα εκβιασμών και επιρροής στις μετεκλογικές συνομιλίες, κατά ορισμένων πολιτικών που είχαν αποδεδειγμένα τεθεί υπό παρακολούθηση. Παράλληλα, η PEGA αναμένεται να συνομιλήσει με την ΑΔΑΕ και την ΑΠΔΠΧ για να ενημερωθεί περί των ερευνών για το «ελληνικό Watergate».

«Όπως έχουμε ήδη επισημάνει στο σχέδιο της έκθεσής μας, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει πλήρης διαύγεια πριν από τις εκλογές και να αρθεί κάθε σκιά αμφιβολίας. Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και άμεσα», τόνισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

«Καλωσορίζω εν προκειμένω την τρέχουσα έρευνα που διεξάγεται από την ΑΔΑΕ και την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η PEGA αποφάσισε να τους καλέσει τον Φεβρουάριο για να μας ενημερώσουν για το θέμα», πρόσθεσε.

To Εuractiv τονίζει ότι «το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει την ελληνική πολιτική και έχει δημιουργήσει μια τοξική ατμόσφαιρα πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέχρι το καλοκαίρι», καταγράφοντας στη συνέχεια το χρονικό των τελευταίων εξελίξεων, από την κατάθεση πρότασης μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιβεβαίωση παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη και του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πίεσαν την κυβέρνηση να αποκαλύψει τους λόγους πίσω από την παρακολούθηση. Προς το παρόν, η κυβέρνηση αρνείται να το πράξει, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας. Εν τω μεταξύ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (ΕΛΚ), σύμφωνα με νόμο που θέσπισε όταν ανέλαβε την ηγεσία της χώρας», καταγράφει το δημοσίευμα, καταλήγοντας με μία αναφορά στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες για το νομοθετικό έργο της Βουλής, πλην των υποθέσεων που αφορούν το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι οι παρακολουθήσεις της κυβέρνησης σε υπουργούς, αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους παρήγαγαν «πλούσιο» υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκβιάσει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα τα επόμενα πέντε χρόνια», πρόσθεσε ο Σαράντης Μιχαλόπουλος στο ρεπορτάζ του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter