Σκάνδαλο υποκλοπών – Ευρωβουλή: Σόου Ασημακοπούλου – Διασυρμός Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών – Ευρωβουλή: Σόου Ασημακοπούλου – Διασυρμός Μητσοτάκη
Πηγή: Twitter

Σε μια πραγματική performance προχώρησε την Δευτέρα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που προκαλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός Ελλάδας και εκθέτει διαρκώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη παγκοσμίως.

Έτσι, η κ. Ασημακοπούλου εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένη μετά την ηχηρή παρέμβαση του επιτρόπου Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον κάλεσε να ανακαλέσει. Από την πλευρά του ο Ντιντιέ Ρέιντερς έμενε έκπληκτος να κοιτά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας. Ίσως αυτή η αγάπη για τους μύθους είναι που χρησιμοποιούν οι εχθροί του κυρίου Μητσοτάκη που προσπαθούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα για να έχουν πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογές», είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ αφού προηγουμένως είχε ζητήσει από τον Επίτροπο «να διορθώσει».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα η κ. Ασημακοπούλου τόνισε: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύθους που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ξέρει τη διαφορά μεταξύ του μύθου και της αλήθειας και αναμένω να κάνετε και εσείς το ίδιο».

«Σφυροκόπημα» από τους ευρωβουλευτές

Δεν ήταν εξάλλου ο Ντιντιέ Ρέιντερς ο μοναδικός που ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σάσκια Μπρίκμοντ από τους Οικολόγους κατηγόρησε την Ευρώπη για «ηχηρή σιωπή» κα κάλεσε τους ευρωβουλευτές να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα καταγγέλλοντας όσους «κρυφακούν παράνομα πολίτες».

H Γερμανίδα ευρωβουλευτής Χριστίν Άντερσον, σε πολύ έντονο ύφος και θέλοντας να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είπε ότι νιώθει «θυμό, αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι αυταρχισμός».

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου γλαφυρά σχολίασε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένα «τεράστιο σκάνδαλο που υπονομεύει το κράτος δικαίου και είναι με εντολή Μητσοτάκη». Μάλιστα ο ευρωβουλευτής άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα να υπάρχει και σύνδεση με την Κύπρο, κι έκανε λόγο για «Ομερτά συγκάλυψης των παρανομιών».

«Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι με ευθύνη Μητσοτάκη» σχολίασε αιχμηρά ο Γιώργος Κύρτσος. Θύμισε – τις διώξεις δημοσιογράφων – εισαγγελέων και τώρα οι παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων –  η κατάσταση χειροτερεύει, σημείωσε με νόημα.

Μάλιστα ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον αρχηγό του Λαϊκού κόμματος Βέμπερ να κρατήσει αποστάσεις από τον Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η απέλπιδα προσπάθεια από την Ευρωομάδα της Άκρας Δεξιάς να αλλάξει την ατζέντα, προσπαθώντας να ματαιώσει τη συζήτηση όπου μεταξύ άλλων θα συζητιόταν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Πρόταση η οποία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία: 44 υπέρ, 272 κατά.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών – Ευρωβουλή: Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο επίτροπος Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης από Ευρωβουλή: Ο Μητσοτάκης αντί να δηλητηριάζει με θεωρίες συνωμοσίας να άρει το απόρρητο

Ευρωκοινοβούλιο: Η ακροδεξιά προσπάθησε να ματαιώσει τη συζήτηση για το σκάνδαλο υποκλοπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter