Σκάνδαλο υποκλοπών: Η εισαγγελία θα ζητήσει τα στοιχεία για το Predator από την Amazon;

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η εισαγγελία θα ζητήσει τα στοιχεία για το Predator από την Amazon;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια στη Δικαιοσύνη ως προς τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Αποκαλυπτική έρευνα του Documento την Κυριακή έφερε στο φως της δημοσιότητας όλα εκείνα τα τεχνικά στοιχεία που σχετίζονται με τα ψηφιακά ίχνη και τις διαδικτυακές διαδρομές του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator και τα οποία οι εισαγγελικές αρχές εξέφραζαν αδυναμία να εντοπίσουν.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύπτουμε τη λίστα των παρόχων του Predator

Συνολικά, εκατοντάδες Διακομιστές (servers), «ψηφιακές διευθύνσεις» (IP) και καταχωρητές ονομάτων ιστοσελίδων (registrar) είναι στη διάθεση των αρχών ενώ  το Documento θα καταθέσει αύριο επισήμως στην εισαγγελία όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από την τεχνική έρευνά του.

Από την έρευνα αποδεικνύεται πως ο «αμαρτωλός» σύνδεσμος του edolio5. που είναι υπεύθυνος για παγίδευση των κινητών τηλεφώνων του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη και του επιχειρηματία,Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς επίσης επιχείρησε να παγιδεύσει τον τότε υποψήφιο, νυν αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, έχει ως τρέχουσα «ψηφιακή διεύθυνση» (IP) «103.224.182.242». Η παραπάνω IP ανήκει στην εταιρεία «Trellian PtyLimited», ενώ προηγουμένως φιλοξενούνταν για 9 μήνες στους διακομιστές (servers) της «Amazon.(com), Inc.» στις ΗΠΑ με διακριτική διεύθυνση IP «99.83.154.118».

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι το ποιος πλήρωσε και ποιος διαχειρίστηκε το αμαρτωλό edolio5. Δεδομένου ότι ο εν λόγω σύνδεσμος φιλοξενήθηκε σε server της Amazon, πολυεθνικού ομίλου που ανήκει στον δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, στοιχεία υπάρχουν και  το μόνο που μένει είναι να αναζητηθούν από τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Τονίζεται πως για να αγοράσει κάποιος «χώρο» στις υποδομές της Amazon θα πρέπει να πληρώσει την εταιρεία μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Οπότε τα πλήρη στοιχεία του αγοραστή όπως και η δραστηριότητα του για 9 μήνες είναι ένα δεδομένο το οποίο μπορεί να βρει πολύ εύκολα η Amazon. Άρα, θεωρείται αυτονόητο πως θα προκύψουν δεδομένα, που ενδεχομένως να κρύβουν πολλά…

Ωστόσο, η εισαγγελία θα πρέπει να αποφύγει τον κίνδυνο να μη βρει ευήκοα ώτα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποστέλλοντας ένα ελλιπές αίτημα δικαστικής συνδρομής το οποίο μάλιστα θα αναφέρει ως πράξη υπό διερεύνηση το υποδέεστερο, σε σχέση με όσα πραγματικά έχουν διαπραχθεί, πλημμέλημα της απλής παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Όπως άλλωστε εύλογα έχει επισημάνει  το Documento όλο το προηγούμενο διάστημα, εάν οι έρευνες δεν συνενωθούν και δεν αναβαθμιστούν τα υπό διερεύνηση εγκλήματα ώστε να συμπεριληφθούν στη διερεύνηση κακουργηματικές πράξεις όπως η κατασκοπεία, η εθνική προδοσία και η εγκληματική οργάνωση, τότε η όλη διαδικασία δε θα καταλήξει πουθενά.

Τέλος, η περίπτωση του edolio5 είναι σημαίνουσα, μια και πρόκειται για επιβεβαιωμένη περίπτωση, ενώ από την τεχνική ανάλυση των δεδομένων από πηγές ανοιχτής πρόσβασης έχει προκύψει πως ο εν λόγω τομέας (domain) «μετακόμισε» από την Amazon στην Trellian στις 20.4.2022, έξι μέρες μετά την αποκάλυψη του Inside Story για την παρακολούθηση Κουκάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter