Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ένοχη σιωπή εντός της ΝΔ και η αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ένοχη σιωπή εντός της ΝΔ και η αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα στις 18:00, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Και τώρα… προσπαθεί να σβήσει τις «φωτιές» εντός της ΝΔ ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ είναι πολύ βαρύ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το σύνολο των φερόμενων «θυμάτων» του Predator (στις αποκαλύψεις του Documento) επί του παρόντος να τηρούν αιδήμονα σιγή αλλά όλοι να τρέμουν στην κυριολεξία νέα δημοσιεύματα ειδικά για παρακολούθησή τους και από την ΕΥΠ. Αποκάλυψη που θα  ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον πρωθυπουργό αφού θα αποδεικνύεται η παράλληλη και συμπληρωματική λειτουργία των δύο συστημάτων με εγκέφαλο το μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η σχετική ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την περασμένη Παρασκευή που παρέμεινε αναπάντητη επειδή ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προσέλθει στη Βουλή.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών του κόμματος τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενώ υπήρξε και εισήγηση να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Εισήγηση που απορρίφθηκε διότι θα αποτελούσε ομολογία ενοχής αλλά και γιατί εδώ που έφτασαν τα πράγματα με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ουδείς μπορεί να αποκλείσει η κάλπη να βγάλει φαντάσματα για τον πρωθυπουργό.

Επί του παρόντος ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις παραπάνω εισηγήσεις και οχυρώνεται πίσω από τη θέση ότι παρακολουθήσεις με λογισμικά όπως το predator έγιναν και στην Ελλάδα όπως γίνονται σε όλο τον κόσμο, ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν έχει αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι ο ίδιος και το Μαξίμου δεν έχουν καμία σχέση με αυτές και πίσω από όσα γράφονται βρίσκεται ο πολιτικός του αντίπαλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέση φυσικά που πολύ δύσκολα γίνεται πιστευτή με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρέμεται από το σχοινί των επόμενων αποκαλύψεων αφού η άμμος στην εσωκομματική κλεψύδρα φαίνεται να τελειώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter