Σκάνδαλο υποκλοπών: Η PEGA στην Αθήνα, ο Μητσοτάκης βρίσκει «καταφύγιο» στο Βερολίνο

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η PEGA στην Αθήνα, ο Μητσοτάκης βρίσκει «καταφύγιο» στο Βερολίνο

Τη στιγμή που η αντιπροσωπεία της PEGA βρίσκεται στην Αθήνα θέτοντας στο «μικροσκόπιο» το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις και αλλά η κυβέρνηση επιχειρεί να το αποσιωπήσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει… καταφύγιο στο Βερολίνο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Δείτε επίσης: «Καρφί» Economist για Μητσοτάκη: Το σκάνδαλο υποκλοπών μπορεί να τινάξει στον αέρα την πιθανότητα νίκης στις εκλογές

Κατέφθασαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της επιτροπής Pega, της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου, που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να λάμπει δια.. της απουσίας του, καθώς αφήνει στη θέση του τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Άφιξη της PEGA εν μέσω αιχμών από την αντιπολίτευση-Λάμπει δια.. της απουσίας του ο Κυριάκος

Οι πρώτες επαφές που είχαν τα μέλη της επιτροπής PEGA θα είναι με τους δημοσιογράφους Νικόλα Λεοντόπουλο από τους Reporters United, Τάσο Τέλλογλου από το Inside Story, Νεκταρία Σταμούλη (Politico, ΑΠΕ) και τους  Δάφνη Παπαδοπούλου και Γιάννη Σουλιώτη («Καθημερινή»), καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στις αποκαλύψεις με τα ρεπορτάζ τους.

Σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρξουν οι επαφές με βουλευτές και με μέλη της κυβέρνησης, καθώς και με τα θύματα του Predator στην Ελλάδα, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Θανάση Κουκάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της PEGA να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα συναντήσεων ο βουλευτής και επικεφαλής των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκειμένου να εκθέσει αντικειμενικά δεδομένα και να παραδώσει το πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο Μητσοτάκης στο… Βερολίνο

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Βερολίνο όπου πραγματοποιείται την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια. στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες για την αμοιβαία αναγνώριση ταυτοτήτων, πανεπιστημιακών και επαγγελματικών τίτλων. Κεντρικά θέματα των συνομιλιών θα είναι ακόμη η ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και η «πράσινη» μετάβασή της.

Δείτε επίσης: Ακρόπολη – Μαξίμου – Βερολίνο το δρομολόγιο της «γραμμής Σολτς» με… επιβάτη τον Μητσοτάκη

Σε αυτό το μήκος κύματος ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία), η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, κράτη – μέλη της ΕΕ, διεθνείς οργανισμοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Η «Διαδικασία του Βερολίνου» δημιουργήθηκε το 2014 με πρωτοβουλία της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής. Ειδικά μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, το ενδιαφέρον για τα Δυτικά Βαλκάνια έχει αυξηθεί, με το Βερολίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τονίζουν την ανάγκη να περιοριστεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter