Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καταπέλτης» ξανά η Σόφι Ιν’τ Βελντ με «καρφιά» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καταπέλτης» ξανά η Σόφι Ιν’τ Βελντ με «καρφιά» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ράπισμα» κατά της κυβέρνησης ήταν η τοποθέτηση της εισηγήτριας της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο υποκλοπών που φέρει τη «σφραγίδα» Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γερούν Λέναρς και τον Ντιντιέ Ρέιντερς, η Σόφι Ιν’τ Βελντ, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, «έδειξε» προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το Documento. Θέτοντας εύλογα ερωτήματα, η εισηγήτρια της PEGA, τόνισε:

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα για να απαντήσει στα ερωτήματα. Υπάρχει αξιοσημείωτη ομοιότητα ανάμεσα στον κατάλογο της λίστας της ΕΥΠ και σε εκείνους που μπήκαν στο στόχαστρο του λογισμικού (σ.σ. το Predator)».

Και εξηγεί:

«Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει πως είναι κάποιος άλλος, που δεν ξέρουμε ποιος, που χρησιμοποιεί το spyware που θα μπορούσε:

1)Να έχει τα λεφτά να το αγοράσει, γιατί κοστίζει εκατομμύρια

2) Να έχει το κίνητρο να το κάνει

3) Να στοχεύει τους ανθρώπους που είναι επίσης στόχος της ΕΥΠ

Ελάτε τώρα. Βλέπουμε όλοι τις διαφορετικές συνδέσεις. Μερικά άτομα έχουν κεντρικό ρόλο, ο κ. Δημητριάδης είναι ένας από αυτούς, που τυγχάνει να είναι ο ανιψιός και το πρώην δεξί του χέρι του πρωθυπουργού που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ. Δηλαδή γινόταν κάτω από τη μύτη του. Θα έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις ή να κάνει ερωτήσεις στο περιβάλλον του».

 

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το Ευρωκοινοβούλιο συζητά την τελική έκθεση της επιτροπής Pegasus που ερευνά τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Την Πέμπτη θα τεθούν σε ψηφοφορία οι συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής PEGA για την παράνομη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών και τον αντίκτυπό της στη δημοκρατία, την κοινωνία των πολιτών και τα ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ψηφίστηκε η έκθεση «κόλαφος» της PEGA για Μητσοτάκη – Συνδέει Predator και ΕΥΠ

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter