Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα επιβεβαίωση Documento – Και επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator ο Σπύρος Σιδέρης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα επιβεβαίωση Documento – Και επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator ο Σπύρος Σιδέρης

Νέα επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του Documento για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε πως είναι και επισήμως στη λίστα των παρακολουθούμενων από το παράνομο λογισμικό Predator.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento τον περασμένο Νοέμβριο, ο δηµοσιογράφος του δικτύου Euractiv το οποίο έχει δεχτεί δηµόσια επίθεση από τον Κυρ. Μητσοτάκη για δηµοσιεύµατά του, ήταν στη λίστα Predator. Ο Σπ. Σιδέρης εργάζεται επίσης στην ιστοσελίδα ieidiseis.

Δείτε επίσης: Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Υπενθυμίζεται πως ο Σπ. Σιδέρης, μετά την αποκάλυψη, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη, με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του ανακοίνωσε και επίσημα πως είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό.

«Κι επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator. Πέρασαν εννιά μήνες από τότε που ήμουν στο Ντομπάς κι έμαθα ότι φιγουράριζε το όνομα μου στη δεύτερη λίστα των «στόχων» του Predator, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento στις 12 Νοεμβρίου 2022», αναφέρει αρχικά.

«Είχα δηλώσει τότε ότι θα κινηθώ νομικά για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου και των προσωπικών δεδομένων μου, όμως καθώς άλλαξε το νομικό πλαίσιο για την ενημέρωση των «στόχων» μετά από τρία έτη, δεν είχα κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι είχα γίνει στόχος παράνομης ή «νόμιμης» παρακολούθησης. Η επιβεβαίωση τελικά ήρθε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με συστημένη εμπιστευτική επιστολή. Έτσι σήμερα πήρα στα χέρια μου συστημένη επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου επίσημα πλέον μου έγινε γνωστό ότι στο κινητό μου τηλέφωνο έγινε απόπειρα παγίδευσης από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator», τονίζει μεταξύ άλλων.

Η ιστοσελίδα του εμβολίου και οι ημερομηνίες

Όπως και στην περίπτωση της Άρτεμις Σίφορντ, το παραπλανητικό μήνυμα ήρθε από μία παραπλανητική ιστοσελίδα που δήθεν οδηγούσε σε αυτήν του εμβολιασμού κατά της Covid19. Όπως αναφέρει ο Σπύρος Σιδέρης: «Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει σταλεί το παγιδευμένο μήνυμα με Predator, καθώς από τις 25 Μαΐου είχα ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολίου και το μήνυμα στάλθηκε στις 28 Μαΐου. Αυτή η σύμπτωση δεν μπορεί, τουλάχιστον για μένα, να είναι τυχαία».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Κι επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator

Πέρασαν εννιά μήνες από τότε που ήμουν στο Ντομπάς κι έμαθα ότι φιγουράριζε το όνομα μου στη δεύτερη λίστα των «στόχων» του Predator, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento στις 12 Νοεμβρίου 2022.

Καθώς εκείνο το διάστημα ήμουν σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό, αμέσως μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα επικοινώνησα με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και συμπλήρωσα το αίτημα για να ελεγχθεί το κινητό μου αν παρακολουθείτε.

Είχα δηλώσει τότε ότι θα κινηθώ νομικά για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου και των προσωπικών δεδομένων μου, όμως καθώς άλλαξε το νομικό πλαίσιο για την ενημέρωση των «στόχων» μετά από τρία έτη, δεν είχα κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι είχα γίνει στόχος παράνομης ή «νόμιμης» παρακολούθησης. Η επιβεβαίωση τελικά ήρθε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με συστημένη εμπιστευτική επιστολή.
Έτσι σήμερα πήρα στα χέρια μου συστημένη επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου επίσημα πλέον μου έγινε γνωστό ότι στο κινητό μου τηλέφωνο έγινε απόπειρα παγίδευσης από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με την επιστολή του Προέδρου της ΑΠΔΠΧ κ. K. Μενουδάκου στις 28 Μαΐου 2021 και ώρα 15:15:56, από τη διεύθυνση EMVOLIO GOV στάλθηκε στο κινητό μου μήνυμα όπου έγραφε: «Σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να εμβολιαστείτε την τρέχουσα περίοδο. Παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κλείσετε το ραντεβού σας. https:// emvolio – gov . gr/app/»

Εκείνο το διάστημα ήταν η περίοδος των εμβολιασμών για τον COVID-19 και τα μηνύματα έρχονταν σωρηδόν από το emvolio . gov . gr.
Όπως φαίνεται από τον αποστολέα, του παραπλανητικού μηνύματος, η διαφορά στις δυο διευθύνσεις ήταν η τελεία στο κανονικό μήνυμα emvolio.gov και η παύλα στο παραπλανητικό emvolio-gov. Μια διαφορά αρκετά δύσκολη για να γίνει άμεσα αντιληπτή.

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει σταλεί το παγιδευμένο μήνυμα με Predator, καθώς από τις 25 Μαΐου είχα ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολίου και το μήνυμα στάλθηκε στις 28 Μαΐου.

Αυτή η σύμπτωση δεν μπορεί, τουλάχιστον για μένα, να είναι τυχαία.

Όμως αυτά θα τα δει η δικαιοσύνη στην οποία πλέον μπορώ να προσφύγω, καθώς έχω την επίσημη επιβεβαίωση της παράνομης παγίδευσης του κινητού μου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υποχρέωση και καθήκον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα του ρόλου του στην κοινωνία, είναι να διαφυλάξει και να προστατεύσει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υποχρέωση και καθήκον μου είναι πλέον να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου, μέσω της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν εκπτώσεις στη Δημοκρατία, στην Ελευθερία της Έκφρασης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter