Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο ανήσυχος Καραμανλής και το… φαρμάκι κουταλιού στην εκδήλωση του ιδρύματος Σαμαρά

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο ανήσυχος Καραμανλής και το… φαρμάκι κουταλιού στην εκδήλωση του ιδρύματος Σαμαρά

Το άγχος του για το ενδεχόμενο να βγει από το καθεστώς της πολιτικής αποκάρωσης φαίνεται να εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής στην Αρκαδία, όντας εμφανώς θορυβημένος από τις αποδείξεις της παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη. Από την άλλη, στην πρόσφατη εκδήλωση του ιδρύματος του έτερου «γαλάζιου» βαρόνου, Αντώνη Σαμαρά, αυτήκοος μάρτυρας μας εκμυστηρεύτηκε ένα φαρμακερό σχόλιο, το οποίο αποτυπώνει πόσο ενήμερη είναι η «γαλάζια» κομματική βάση για την έκταση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αναμενόμενο ήταν η φιλοξενία του λάτρη της μερακλήδικης γαστρονομίας στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» να συνοδευτεί με μεζέδες ψημένους στα κάρβουνα. Αυτό, όμως, που προκάλεσε έκπληξη ήταν η ξαφνική ανησυχία του για την αποκάλυψη συνομιλιών του «στόχου 5046c» από το Documento.

Ο πρώην πρωθυπουργός φρονούσε αφενός ότι με την παρέμβασή του στα Ανώγεια είχε εξοφλήσει το χρέος του προς την παράταξη και αφετέρου πως ήταν λίγες οι πιθανότητες να δουν το φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους ατράνταχτα στοιχεία για τη δράση του παρακρατικού μηχανισμού με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενώ, λοιπόν, ο ανιψιός του λεγόμενου εθνάρχη θεωρούσε πως δεν θα γίνει τίποτα και πως κανείς δεν θα κουνηθεί από τη θέση του, τελικά παρουσιάστηκε περίσκεπτος εξαιτίας της πιθανότητας να αναγκαστεί να διαδραματίσει τον ρόλο του εγγυητή της παράταξης.

Ίσως, εκτός από τα τεκμήρια της παρακολούθησης αυτά καθ΄ αυτά, ο κ. Καραμανλής να ανησυχούσε και για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διότι δεν είναι και εύκολο εγχείρημα η διαχείριση της απόλυτης επιβεβαίωσης των υποκλοπών μαζί με ένα τεκμήριο διαπλοκής μεταξύ υπουργού και καναλάρχη με ζωηρό ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός ευχαριστήθηκε τα παΐδια και τη φιλοξενία παρέα με τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Λευτέρη Ζαγορίτη και Γιώργο Βλάχο, ο οποίος αν και λανσάρεται ως ο τελευταίος πολιτικός… επιζών του «καραμανλισμού» στην Κ.Ο., ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη «γραμμή» Μητσοτάκη όταν αντικατέστησε τον «ανεπιθύμητο» Κώστα Τζαβάρα στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

«Κι αυτόν τον παρακολουθούσε… »

Την προηγούμενη Τετάρτη, στην εκδήλωση του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» στο κατάμεστο Παλλάς, παραβρέθηκε η πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας, όπως επίσης εκατοντάδες μέλη της ΝΔ. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει αναφορά στην πολιτειακή ηγεσία, η απάντηση είναι πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ακάλεστη διότι βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Σόφια.

Βέβαια, ακόμα κι αν βρισκόταν εντός συνόρων, ούτε οι ένοικοι του Μαξίμου θα πόνταραν τα λεφτά τους στο σενάριο να είχε λάβει πρόσκληση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς δεν είναι μυστικό το έλλειμμα εκτίμησης του πρώην πρωθυπουργού προς το πρόσωπό της. Άλλωστε, στην ψηφοφορία για την ανάδειξή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον Μάιο του 2020, ο κ. Σαμαράς είχε στείλει επιστολική ψήφο χωρίς καν να αναγράφει το όνομά της. Τέτοια συμπάθεια…

Εν πάση περιπτώσει, ας μείνουμε σε όσα εκμυστηρεύτηκε ο προσωπικός μας… ωτακουστής, ο οποίος προτίμησε να καθίσει στα θεωρεία και συγκεκριμένα πίσω από δύο κυρίες της «καλής κοινωνίας». Οι συγκεκριμένες κυρίες δεν βρέθηκαν τυχαία στην εκδήλωση. Οι θερμές αντιδράσεις τους σε κάθε αποστροφή που αφορούσε είτε σημαντικές φυσιογνωμίες είτε βασικές ιδεολογικές αρχές της ΝΔ δεν άφησαν περιθώρια για αμφιβολίες σε σχέση με την κομματική τους ταυτότητα.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η συντονίστρια αναφώνησε τα ονόματα των υψηλών προσκεκλημένων. Μεταξύ αυτών και ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος είναι ένα από τα θύματα της παρακρατικής λειτουργίας της ΕΥΠ. Όταν, λοιπόν, εκφωνήθηκε το όνομα του, το χειροκρότημα ήταν ζεστό από τη συντριπτική πλειονότητα των παρευρισκόμενων. Ένθερμα χειροκρότησαν και οι δύο συγκεκριμένες κυρίες στα θεωρεία. Ωστόσο, η μία επιφύλασσε ένα βιτριολικό σχόλιο, κλείνοντας πονηρά το μάτι στη συνομιλήτριά της. «Κι αυτόν τον παρακολουθούσε…» είπε χαμογελώντας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter