Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Παναγιωτόπουλος δεν διαψεύδει την παρακολούθηση Φλώρου (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Παναγιωτόπουλος δεν διαψεύδει την παρακολούθηση Φλώρου (Video)

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε αποκαλύψει το Documento.

Διαβάστε επίσης: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Με αυτή του τη δήλωση, ο υπουργός Άμυνας όχι απλά δεν διέψευσε το γεγονός ότι παρακολουθούταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αλλά στη συνέχεια θέλησε να διασαφηνίσει ότι το υπουργείο Άμυνας δεν είχε ουδεμία ευθύνη ή και ενημέρωση για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

«Μπορεί αύριο σε μία λίστα ακόμη δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα, να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας.

«Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη Δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε  Κι αν ναι, τι κάνατε, για αν το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Γιάννης Ραγκούσης, λαμβάνοντας την εξής απάντηση.

«Κύριε Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ. Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ’ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Θέλετε μία απάντηση από εμένα.

Μπορεί αύριο σε μία λίστα ακόμη δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα, να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού.

Στην ερώτησή σας, όμως… τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter