Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι αποκαλύψεις του Documento δεν έπεσαν… στην αντίληψη των εισαγγελέων

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι αποκαλύψεις του Documento δεν έπεσαν… στην αντίληψη των εισαγγελέων

Μόνο οργή ή θλίψη προκαλούν τα σχόλια εισαγγελέως που διερευνά το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών. Όλη η Ελλάδα από το περασμένο Σάββατο γνώριζε από το Documento για τη παρακολούθηση του στόχου 5046c Κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, όμως εισαγγελέας που παίζει κεντρικό ρόλο στην έρευνα για τις υποκλοπές ανέφερε ατύπως πως δεν έχει λάβει γνώση όλων όσων ξέρει όλο το πανελλήνιο, γιατί δεν αγόρασε την εφημερίδα, ούτε καν είδε τα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα!

Το Documento ακόμα στο ίδιο φύλλο αποκάλυψε πως ο σύνδεσμος «live24 (gr. com)» με ψηφιακή διεύθυνση (IP) «185. 4. 133. 222» που έχει συσχετιστεί με το Predator είχε φιλοξενηθεί σε διακομιστή (server) της ελληνικής εταιρείας «Enartia Single Member SA» με έδρα τον Ηράκλειο Κρήτης τη περίοδο 9/3/2021 έως 10/4/2021.

Διαβάστε επίσης: Οι ελληνικές «ουρές» του Predator 

Την παραπάνω έρευνα επιβεβαίωσε Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία τοποθετήθηκε επισήμως έπειτα από επικοινωνία του Documento, υποστηρίζοντας πως η ««ανεξάρτητη αρχή έχει ξεκινήσει έρευνα εδώ και καιρό» για τον εν λόγω ιστότοπο. Αρμόδια αρχή για τέτοιου είδους υποθέσεις είναι η ΑΠΔΠΧ, η οποία έπειτα από επικοινωνία μάς επιβεβαίωσε πλήρως την παραπάνω πληροφορία δηλώνοντας πως «η αρχή επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνητικών και ελεγκτικών ενεργειών της για την υπόθεση των υποκλοπών με βάση τις αρμοδιότητές της. Δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι περισσότερο».

Αποτελεί λοιπόν απορίας άξιον το τι έχουν πράξει οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεδομένου ότι τα απαραίτητα στοιχεία για την εμβάθυνση της έρευνας βρίσκονται σε δημόσια ανεξάρτητη αρχή. Οι αρμόδιες αρχές καλούνται πλέον να απαντήσουν ποιος πλήρωσε για να κατοχυρώσει και να συντηρήσει την επίμαχη ιστοσελίδα. Ενώ τέλος πρέπει να εντοπιστούν από τους εμπειρογνώμονες τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι διαχειριστές του ιστοτόπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter