Σκάνδαλο υποκλοπών – Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά απ’ την Κομισιόν να μην ασχολείται με το Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών – Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά απ’ την Κομισιόν να μην ασχολείται με το Predator

Ακόμα ένα δημοσίευμα του ξένου Τύπου έρχεται να τραβήξει το αφτί της κυβέρνησης Μητσοστάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο φαίνεται να έχει ταράξει για τα καλά τόσο τα νερά της εγχώριας όσο και της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρεται στην απαντητική επιστολή (2 Αυγούστου) της ελληνικής πλευράς στο αίτημα της Κομισιόν να δοθούν εξηγήσεις για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην επιστολή της η Αθήνα, όχι μόνο προσπαθεί να διαβάλλει τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλό επιτιθέμενη στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους, εφαρμόζοντας την τακτική που εφηύρε  για την έκθεση της ελευθερία του Τύπου, αλλά ζητά ανερυθρίαστα από την Κομισιόν να μην ασχολείται με το ζήτημα.

Το δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνεχίζει να είναι ψηλά στην ημερήσια ατζέντα καθώς η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «συνεδριάζει στη Βουλή για να συζητήσει τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». Ο διορισμός έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τον ΣΎΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είναι διακομματική επιλογή, είναι η επιλογή του Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος του σκανδάλου και προφανώς αναλαμβάνει με εντολή να συγκαλύψει και να μην ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο επιτήρησης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως στις 29 Ιουλίου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στις 2 Αυγούστου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στέλνει απαντητική επιστολή και αντί να λογοδοτήσει, ως όφειλε, ζητά απ’ τις Βρυξέλλες να σταματήσουν να ασχολούνται καθώς το σκάνδαλο αντανακλά σε ζητήματα της εθνικής ασφάλειας. Η επιστολή δεν περιορίζεται όμως σε αυτό, μέμφεται για αναξιοπιστία και έλλειψη αντικειμενικότητας, όχι την κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, αλλά τα μέσα ενημέρωσης που προχώρησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Το Politico παραθέτει κομμάτι της επιστολής, όπου αναφέρεται πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».

Το δημοσίευμα σχολιάζει καυστικά την παράλογη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνοντας πως: «Ενώ η απάντηση επιμένει ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται στη διάθεση της Επιτροπής “σε πνεύμα συνεργασίας και συνεργασίας ως ομάδας για τον κοινό μας σκοπό προστασίας του κράτους δικαίου”, το μήνυμα της Αθήνας είναι έντονο και σαφές: Μην ασχολείστε.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αθήνα στην επιστολή.

Διαβάστε επίσης

Προφητικός Κοτζιάς για «σαπίλα και παρακμή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πώς τα φέρνει η ζωή: «Δεν είναι δα και οι New York Times» έλεγε για το Hot Doc ο Μητσοτάκης (Video)

Ο Μητσοτάκης μπέρδεψε τα «πετσωμένα» ΜΜΕ με τους New York Times

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Να δοθούν στη Βουλή τα χιλιάδες ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter