Σκάνδαλο υποκλοπών – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Πιτσιόρλας: Αποστάσεις από όσα κατέθεσε ο Ρουμπάτης (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Πιτσιόρλας: Αποστάσεις από όσα κατέθεσε ο Ρουμπάτης (Video)

Σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του Γιάννη Ρουμπάτη, που φέρεται να είπε κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, πήρε ο Στέργιος Πιτσιόρλας με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη περιμένοντας επίσημες τοποθετήσεις.

Αναλυτικά όσα φέρεται να είπε ο Γιάννης Ρουμπάτης: Ο Ρουμπάτης δεν αρνείται την επισύνδεση Πιτσιόρλα στην Εξεταστική: «Ενημέρωσα τον Τσίπρα για παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη»

Ειδικότερα, μετά από μερίδα δημοσιευμάτων -που επικαλούνταν πληροφορίες αναφορικά με το τι ειπώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών-, ο Στέργιος Πιτσιόρλας απάντησε το πρωί της Πέμπτης: «Σοκαρίστηκα γιατί ειπώθηκαν πράγματα – σύμφωνα με δημοσιεύματα- που είναι τουλάχιστον ψέματα. Το πρώτο είναι πως έγινε παραδοχή πως έγινε άμεση παρακολούθηση. Μετά ότι έγινε έμμεση παρακολούθηση. Χθες έγινε παραδοχή πως έγινε άμεση παρακολούθηση. Επί 15 μέρες λέγονταν δύο ψέματα που είχαν κατατεθεί σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες». 

Εν συνεχεία, είπε: «Χθες υπήρχε και μία αιτιολογία ότι εγώ ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματευόμουν την πώληση νησιών, εδάφους και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρείας συριακών συμφερόντων. Εγώ στο ΤΑΙΠΕΔ πήγα στον Μάρτιο του ’15. Μιλάμε για δύο υποθέσεις Οξυά – Ζάκυνθο που είχαν λήξει 1-2 χρόνια πριν». 

«Δεν ασχολήθηκα με καμία πώληση. Ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν αδύνατο να ασχοληθώ», υποστήριξε. «Προφανώς είναι ψέματα» αυτά που είπε ο Ρουμπάτης, είπε.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες Πορτοσάλτε και Οικονόμου να βάλουν στη συζήτηση το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, ο Στ. Πιτσιόρλας απαντά: «Εγώ λέω πως όσα στοιχεία κατατέθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σας ανέφερα ότι θέλω να πιστεύω πως και αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα -πως υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου-. Δεν το πιστεύω και δε θέλω να το πιστέψω. Ο κ. Ρουμπάτης είπε και άλλα που δεν ισχύουν. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Επαναλαμβάνω μπορεί να το βλέπω και ρομαντικά. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπήρχε εντολή να με παρακολουθήσουν την περίοδο που ήμουν στο ΤΑΙΠΕΔ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter