Σκάνδαλο υποκλοπών: «Σπασμένο τηλέφωνο» μεταξύ Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Σπασμένο τηλέφωνο» μεταξύ Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Χωρίς να διαψεύσει αλλά και χωρίς να δώσει απάντηση για το εάν κατά την συνάντηση της περασμένης Παρασκευής μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκε το ζήτημα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και της άρσης του απορρήτου, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση του documentonews.gr ενισχύοντας ουσιαστικά τα ερωτήματα προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας και δημιουργεί ένα επιπλέον ερώτημα για την ίδια, μετά και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως κατά την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε -επί της ουσίας- την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα. Όπως τόνισε, «αυτό που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο ζήτημα με την άρση του απορρήτου».

Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, θέσαμε στον Γιάννη Οικονόμου το ερώτημα εάν κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα «υπήρξε από την πλευρά της Προέδρου νύξη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και την ανάγκη τήρησης του απορρήτου έναντι της διαφάνειας;».

«Η συζήτηση του πρωθυπουργού με την κυρία Σακελλαροπούλου περιείχε μια σειρά από ζητήματα, και της επικαιρότητας. Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει μια πολύ τακτική επικοινωνία και ενημέρωση μαζί της. Ότι οι ίδιοι θέλησαν να δημοσιοποιηθεί νομίζω ότι φρόντισαν με τις εισαγωγικές παρατηρήσεις τους, ή μετά, να το δημοσιοποιήσουν. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μην διαψεύδοντας μία τέτοια συζήτηση, και κρυπτόμενος πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις. των δύο ανώτατων πολιτειακών θεσμών.

Ωστόσο, ανατρέχοντας στις ανακοινώσεις της ημέρας, διαπιστώνουμε πως μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Σε αυτήν, μεταφέρεται ο εισαγωγικός διάλογος μεταξύ των δύο, με τα λεγόμενα της Κ. Σακελλαροπούλου να περιορίζονται στην ενεργειακή και την ενεργειακή κρίση, χωρίς καμία άλλη αναφορά. Η δε ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προχώρησε καν σε κάποια ανακοίνωση, με τις ανακοινώσεις της ημέρας να αφορούν την παρακολούθηση ταινίας από την Κ. Σακελλαροπούλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και για την υπογραφή της στο βιβλίο συλλυπητηρίων της Βρετανικής Πρεσβείας για την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Συνεπώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιλέγοντας να παραδεχτεί πως κατά η συζήτηση των δύο «περιείχε μια σειρά από ζητήματα, και της επικαιρότητας», ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήθηκε το ζήτημα. Έτσι, το ερώτημα παραμένει: Τι συζήτησαν πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων την περασμένη Παρασκευή;

 

Διαβάστε επίσης:

Αερολογίες περί «ακατάσχετης παροχολογίας» από Οικονόμου για το πρόγραμμα Τσίπρα

ΔΕΘ – Συνέντευξη Τσίπρα: «Το δίλημμα της κάλπης ξεπερνά τα πρόσωπα, το δίλημμα είναι δημοκρατία ή παρακράτος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter