Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο καναβάτσο Μητσοτάκης και κυβέρνηση, ψάχνουν δρόμους για «κουκούλωμα»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο καναβάτσο Μητσοτάκης και κυβέρνηση, ψάχνουν δρόμους για «κουκούλωμα»

Μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών μόλις τώρα άρχισε να ξεδιπλώνεται με συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Η σοβούσα κυβερνητική κρίση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου καθώς το πρωθυπουργικό σύστημα Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα πράγματα προδιέγραψε το προς τα πού θα κινηθούν οι εξελίξεις. Από τις παρεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές και στον Ποινικό Κώδικα, μέχρι τις διώξεις εναντίον εισαγγελέων Διαφθοράς και δημοσιογράφων, ενώ κορύφωση αυτών των μεθοδεύσεων είναι οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, όπως τουλάχιστον έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Κεν Ροθ (Human Rights Watch): «Το Documento αξίζει βραβεία, όχι δίωξη» (Video)

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό, μετά το σφυροκόπημα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων οι οποίες αποτελούν την παραδοχή εγκλήματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον πανικό ανακοίνωσε ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή μόνο αν «τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας», σε μια εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να κουκουλώσει όσο μπορεί τα πράγματα και να μετριάσει τις δυσάρεστες εντυπώσεις για την κυβέρνηση των… αρίστων (στις υποκλοπές!).

Διαβάστε επίσης: Πολάκης για Σακελλαροπούλου: «Μόνο για τον Λιγνάδη έχει ευαισθησίες; Για το παρακράτος σφυρίζει αδιάφορα;»

Από την άλλη, αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωστοποίησε πως ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει αναλάβει προσωπικά την ποινική προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διερευνηθεί, όχι η ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση αλλά … το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία, που εμπεριέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα, τα οποία εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια άρσεως απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των παρακολουθούμενων για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την παραίτηση Δημητριάδη

Εξετάζεται με δύο λόγια ο τρόπος με τον οποίον διέρρευσαν τα στοιχεία με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθεί στους παρακολουθούμενους πως παρακολουθούνται και όχι όπως θα περίμενε κανείς ποιος, με ποιόν τρόπο και για ποιόν λόγο παρακολουθούσε τα τηλέφωνα. Φαίνεται λοιπόν να μπαίνουν στο στόχαστρο οι παρακολουθούμενοι και όχι αυτοί που τους παρακολουθούσαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter