Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνεδριάζει η ΑΔΑΕ για την έκθεση που αφορά την ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνεδριάζει η ΑΔΑΕ για την έκθεση που αφορά την ΕΥΠ

Η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ, υπό τον Χρήστο Ράμμο, συνεδριάζει σήμερα (26/4) για την έγκριση της έκθεσης που συνέταξε η ομάδα η οποία πραγματοποίησε έρευνα στην ΕΥΠ αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σε συνέχεια των αποκαλύψεων του Documento που αποκάλυψε ονόματα υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πολιτικών, δημοσιογράφων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Η έκθεση βασίζεται στα πρακτικά που τήρησε η ομάδα ελέγχου της ΑΔΑΕ στις εγκαταστάσεις τις ΕΥΠ, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έλεγχοι από το εν λόγω κλιμάκιο.

Διαβάστε επίσης: Προεκλογικές απειλές διά νόμου στην ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Αρχή Διατήρησης Απορρήτου των Επικοινωνιών δύναται, βάσει νόμου, να επιβάλλει σύσταση για συμμόρφωση με προειδοποίηση για την επιβολή κυρώσεων αλλά και χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση που διαπιστώσει παράβαση της νομοθεσίας για το απόρρητο των επικοινωνιών ή παράβαση των όρων και της διαδικασίας για την άρση του απορρήτου.

Με την έγκριση της έκθεσης θεωρείται πιθανή η κλήση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για εξηγήσεις, καθώς δεν έχει προσκομίσει στην Αρχή τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις μέσω Predator.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: ΕΥΠ και Predator συνδέει η Δικαιοσύνη – Πλήρης δικαίωση του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter