Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμικό «σφυροκόπημα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμικό «σφυροκόπημα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Το θεσμικό σφυροκόπημα Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση. Μάλιστα αυτήν τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει απέναντί του τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο έχει καταθέσει πέντε ερωτήσεις στη Βουλή χωρίς να λάβει απαντήσεις.

Δείτε επίσης: Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια επί της ουσίας στην προχθεσινή δήλωσή του ότι «όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ».

Ο κ. Τσίπρας ήταν κάτι παραπάνω από σαφής δείχνοντας επί της ουσίας προς τα πού πρέπει να κινηθούν στην έρευνά τους οι εισαγγελικές αρχές: «Υπάρχουν διατάξεις που υπογράφουν εισαγγελείς και που πηγαίνουν στην ΑΔΑΕ, υπάρχουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που υποχρεούνται να τηρούν αρχείο σε βάθος διετίας τουλάχιστον απ’ όλες τις επισυνδέσεις που κάνουν» είπε, για να συνεχίσει: «Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις».

Γι αυτό και επισκέφτηκε την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ζητώντας  να έχει πρόσβαση, ως πολιτικός αρχηγός, σε όλες τις διατάξεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία.

Κατόπιν των παραπάνω θα πρέπει να αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η αυριανή συζήτηση στη Βουλή όπου και θα κορυφωθεί η θεσμική αντεπίθεση Τσίπρα για το θέμα των υποκλοπών.  Άλλωστε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το θεσμικό σφυροκόπημα στην Κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η υποκλοπές δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση των πολιτικών αρχηγών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter