Σκάνδαλο υποκλοπών: Την Πέμπτη ο νέος γύρος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Την Πέμπτη ο νέος γύρος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια, η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να έχουν ζητήσει την κλήση των πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα, την Πέμπτη το πρωί» είπε ο Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε πως η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συντελεστεί την προηγούμενη μέρα προκειμένου «να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα που παρουσιάστηκαν και καταδικάστηκαν».

Η τελευταία αποστροφή αφορούσε την ενημέρωση της κοινής γνώμης από Μέσα που δεν θέλησαν να κρύψουν κάτω από το χαλί την κυνική ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ, σύμφωνα με την οποία «a priori κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις». Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρόεδρος της Βουλής ακολουθεί πιστά τον αντιθεσμικό δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση, η οποία στοχοποιεί δημοσιογράφους ακόμα και διεθνών ΜΜΕ.

Η ώρα των πρωταγωνιστών

Στο αίτημα που έχει διατυπωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητείται η κλήση των υπουργών, Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά και των παραιτηθέντων, Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα. Όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον πρώην γενικό γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού αλλά και στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος στη συνεδρίαση του Ιουλίου είπε ψευδώς ότι δεν παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, το «παρών» θα δώσει ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, αλλά και αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, η οποία εκτός από… βαρύ βιογραφικό, δεν έχει κληθεί από κανένα εισαγγελικό όργανο για να αποσαφηνίσει τους λόγους που ενέκρινε τις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

Επιφυλάσσει εκπλήξεις η ΝΔ;

Όπως είχαν προαναγγείλει «γαλάζια» στελέχη την προηγούμενη βδομάδα αλλά και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού την Παρασκευή, η πλειοψηφία προσανατολίζεται να καταθέσει αίτημα για κλήση κι άλλων προσώπων. Πρόκειται για τον διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ρουμπάτη, αλλά και τον Θεόδωρο Δραβίλλα, ο οποίος χρημάτισε στο ίδιο αξίωμα επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σύμφωνα με όσα ανέδειξε το Documento στο φύλλο της Κυριακής, η πρόθεση κλήσης του κ. Δραβίλλα δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στους βουλευτές της συμπολίτευσης. «Τι κάνουμε τώρα; Γιατί πρέπει να εξετάσουμε και τη λειτουργία της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου; Γιατί να ασχοληθούμε με δύο κυβερνητικές περιόδους της ΝΔ;» αναρωτιούνταν την Παρασκευή στους διαδρόμους του κοινοβουλίου βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ αδυνατούσαν να εντοπίσουν τον λόγο που ο πρωθυπουργός σύνδεσε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη με τη Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν στο documentonews.gr πως είναι προετοιμασμένες για την κατάθεση του αιτήματος από την πλευρά της ΝΔ, τονίζοντας πως αν η πλειοψηφία θέλει να καλέσει κι άλλα πρόσωπα, τότε θα πρέπει να οριστεί άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Πάντως, αν το σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε -όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές- θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής από την πλευρά της ΝΔ σε σχέση με την πρόθεση συσκότισης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter