Σκάνδαλο υποκλοπών: Τον Γεραπετρίτη στέλνει ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με την PEGA

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τον Γεραπετρίτη στέλνει ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με την PEGA

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έλευση των μελών της επιτροπής Pega, της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου, στην Αθήνα στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών και της χρήσης του λογισμικού predator και άλλων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης. Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της επιτροπής Pega…

Συγκεκριμένα, στο πρόχειρο πρόγραμμα δεν αναφέρεται πουθενά συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά μόνο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όπως έχει ήδη γράψει το Documento και το documentonews.gr, τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στην Αθήνα την Τετάρτη μετά τη Λευκωσία όπου βρίσκονται και ξεκίνησαν την έρευνά τους για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης κρύβεται από την Επιτροπή PEGA για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

 

Τα μέλη της αποστολής

Jeroen LENAERS (πρόεδρος της PEGA και επικεφαλής της αντιπροσωπείας / ΕΛΚ, Ολλανδία)
Sophia IN ‘T VELD (εισηγήτρια για την έκθεση της PEGA / Renew, Ολλανδία)
Sylvie GUILLAUME (Σοσιαλιστές, Γαλλία)
Juan Ignacio ZOIDO ÁLVAREZ (ΕΛΚ, Ισπανία)
Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΒΡΥΩΝΙΔΗ (ΕΛΚ, Ελλάδα)
Thijs REUTEN (Σοσιαλιστές, Ολλανδία)
Róża THUN UND HOHENSTEIN (Renew, Πολωνία)
Saskia BRICMONT (Πράσινοι, Βέλγιο)
Στέλιος ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ (Αριστερά, Ελλάδα)
Laura FERRARA (μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές, Ιταλία)
Lídia PEREIRA (ΕΛΚ, Πορτογαλία)

 

Ερώτηση Τσίπρα

Στο μεταξύ, προ των ευθυνών του φέρνει τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προκειμένου να λάβει τέλος η «ομερτά» γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ χωρίς περιστροφές ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν θα αναλάβει τη βαριά πολιτική ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με το Predator να παρακολουθεί και να «αρπάζει» τα προσωπικά δεδομένα των πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Θα πάμε σε εκλογές με το Predator να παρακολουθεί τους πολιτικούς σας αντιπάλους;»

Επικαλούμενος τις πρόσφατες αποκαλύψεις των εφημερίδων του συγκροτήματος Μαρινάκη, «Τα Νέα» και «Το Βήμα», σε σχέση με την παγίδευση πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών ή τον τρόπο που το κακόβουλο λογισμικό έφτασε στη χώρα μας με πρόσωπο «κλειδί» τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ευθέως τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη μη άρση του απορρήτου και τη «φυγάδευση» κομβικών μαρτύρων από την Εξεταστική Επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter