Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ξήλωσαν» τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ξήλωσαν» τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator

Πέταξαν από τη θέση του τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ, τον άνθρωπο που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Συγκεκριμένα, ξηλώθηκε από τη θέση ο διευθυντής ασφαλείας της ΕΥΠ, Τάσος Παπαγεωργίου, ένα από τα πολλά πρόσωπα που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης Predator. Βέβαια, η σύνδεση Predator – ΕΥΠ και του ενιαίου κέντρου παρακολούθησης είχε προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento και είχε αναδειχτεί από τον Κώστα Βαξεβάνη με δημόσια τοποθέτησή του έξω από τον Άρειο Πάγο, μετά την κατάθεσή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τον Νοέμβριο του 2022.

Οι δύο λόγοι αποπομπής

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Παπαγεωργίου πριν λάβει τη θέση του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΥΠ, ήταν διοικητής του κλιμακίου της Υπηρεσίας της Πάτρας. Ήταν πολιτικό προσωπικό αλλά τοποθετήθηκε υπεύθυνος ασφαλείας στην Κατεχάκη, μία κίνηση ασυνήθιστη.

Ωστόσο, χρονικά, μετά και την αποκάλυψη του καραμπινάτου σκανδάλου των υποκλοπών, έρχεται και η απομάκρυνσή του από τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το «ξήλωμά» του συνδέεται με δύο λόγους. Πρώτον, για ανοιχτές υποθέσεις διαφθοράς. Δεύτερον, φαίνεται ότι παρακολουθούσε αρκετούς υπαλλήλους της ΕΥΠ στο Facebook οι οποίοι εμφανίζονταν με ψεύτικα προφίλ, χωρίς όμως να εκθέτουν την Υπηρεσία. Αυτοί, λοιπόν, οι 97 έχουν στραφεί εναντίον της υπηρεσίας για το θέμα.

Βέβαια, παραμένει άγνωστο σε ποιον βαθμό συνδέεται η απομάκρυνσή με το Predator.

Στόχος του Predator

Υπενθυμίζεται πως ο Τάσος Παπαγεωργίου είναι ένα από τα πρόσωπα, τα οποία όπως είχε αποκαλύψει το Documento τον Νοέμβριο του 2022, βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το σύστημα Predator.

Το όνομά του βρέθηκε στη δεύτερη μεγάλη λίστα παρακολουθήσεων που αποκάλυψε το Documento. Μάλιστα, οι πηγές του Documento επιβεβίωσαν μία ημέρα αργότερα ότι ο Τάσος Παπαγεωργίου ήταν ο διευθυντής ασφαλείας της ΕΥΠ.

Ήταν ο πρώτος πολιτικός υπάλληλος που είχε αναλάβει την εν λόγω θέση που στο παρελθόν ανατίθετο μόνο σε αξιωματικούς. Eίναι επίσης κουνιάδος του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος με τη σειρά του είναι προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους παρακολουθούμενους από το Predator.

Μάλιστα, ο προηγούμενος αξιωματικός της Αστυνομίας που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, πριν αντικατασταθεί από τον Τάσο Παπαγεωργίου, είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία, δηλώνοντας σιβυλλικά στους συναδέλφους του: «Φεύγω γιατί δε θέλω να πάω φυλακή».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ο διευθυντής ασφαλείας της ΕΥΠ υπό παρακολούθηση από το Predator

Συγκλονιστική η 2η λίστα των παρακολουθήσεων Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter