Σκανδαλώδης απόφαση Πιερρακάκη για τους πυρόπληκτους της Παλλήνης

Σκανδαλώδης απόφαση Πιερρακάκη για τους πυρόπληκτους της Παλλήνης

Μετά τις πυρκαγιές της Παλλήνης, τον Ιούλιο του 2022, που έπληξαν και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας τους κατοίκους έρμαιο των καταστροφικών επιπλοκών και της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, ήρθε πριν λίγες ημέρες ένα ακόμα χτύπημα για να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία διαφάνειας στην κυβερνητική λειτουργία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, με την απόφαση υπ’ αριθμόν Φ.253.2/95951/A5/1-9- 2023 (ΦΕΚ 5306 Β΄) δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και απόφοιτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε σχολή της επιλογής τους, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη απόφαση «Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2022-2023 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια της ανωτέρω περιοχής και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2023».

Και που είναι το πρόβλημα θα πείτε;

Αυτό που δεν ορίζεται στην εν λόγω απόφαση και ωθεί τους κατοίκους της περιοχής σε έντονες αντιδράσεις αλλά και υποψίες για «διευκολύνσεις» , είναι η απουσία διευκρίνισης για το ποιοι είναι τελικά οι δικαιούχοι. Πιο αναλυτικά, δεν ορίζεται κανένα κριτήριο εντοπιότητας και καθώς φαίνεται, η απόφαση του κ. Πιερρακάκη πριμοδοτεί με τον πλέον χείριστο τρόπο παιδιά των ιδιωτικών λυκείων της περιοχής, τα οποία προέρχονται στην πλειοψηφία τους από όμορους δήμους και σε καμία περίπτωση δεν είναι στο σύνολό τους κάτοικοι Παλλήνης. Με αυτόν τον τρόπο αδικεί τα παιδιά που ήθελε να βοηθήσει, βάζοντάς τα, για άλλη μια φορά σε δεύτερη μοίρα, επιβεβαιώνοντας τον πελατειακό χαρακτήρα με τον οποίο λειτουργεί το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Παλλήνης στο Documento, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές Ανατολικής Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την σκανδαλώδη αυτή απόφαση που πάρθηκε ερήμην, κάτω από το τραπέζι, κατακερματίζοντας το δικαίωμα στην ίση ευκαιρία, ζητώντας την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου. Μία εκ πρώτης όψεως ευεργετική διάταξη, η οποία όχι μόνο δεν ωφελεί τις πυρόπληκτες οικογένειες, που έχασαν τους κόπους μιας ζωής στις φωτιές αλλά έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της ανεξέλεγκτης πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter