Σκανδιναβικά media: Δείτε τι έκαναν για να μειώσουν το κόστος της νυχτερινής βάρδιας

Σκανδιναβικά media: Δείτε τι έκαναν για να μειώσουν το κόστος της νυχτερινής βάρδιας

Οι Σκανδιναβικές χώρες βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των ειδησεογραφικών πρακτορείων τους, κρατώντας όμως ψηλά και την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουν και τους μισθούς των δημοσιογράφων τους.

Η μία μετά την άλλη, μεταφέρουν τη νυχτερινή βάρδια, στην κάλυψη της διεθνούς ειδησεογραφίας, στην Αυστραλία.

Την αρχή την έκαναν οι Δανοί και οι Φινλανδοί, οι Νορβηγοί θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και πριν μερικές ημέρες αποφάσισαν και οι Σουηδοί ότι έως το τέλος του χρόνου, τέσσερις δημοσιογράφοι τους θα εργάζονται στο Σίδνεϋ αντί της Στοκχόλμης.

Οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας Τ.Τ. (Tidningarnas Telegrambyrå) θα κρατήσουν τον μισθό τους, που για τα δεδομένα της Αυστραλίας είναι υψηλός και οι εργοδότες δεν θα πληρώνουν πλέον το επίδομα νυχτερινής εργασίας. Ανάλογα με το είδος της εργασίας και το σύνολο των ωρών που εργάζεται ένας δημοσιογράφος, αυτό το επίδομα μπορεί και να διπλασιάσει τον μισθό του.

Η διαφορά της ώρας μεταξύ των χωρών, οκτώ ώρες, δημιουργεί νέες συνθήκες και ο Σουηδός δημοσιογράφος αντί να εργάζεται από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, θα εργάζεται από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά. Παρακολουθεί τις εξελίξεις, από το γραφείο, και ενημερώνει τους συνδρομητές.

Όπως έγινε γνωστό το ενδιαφέρον που υπήρξε μεταξύ των εργαζομένων στο Τ.Τ. ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις 4 προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Ο διευθυντής σύνταξης του Τ.Τ. Ματς Γιούχανσον, δήλωσε στην εφημερίδα της Ένωσης Δημοσιογράφων Σουηδίας “Journalisten” ότι «οι συσκέψεις και η αίσθηση ότι δουλεύουμε μαζί καλύπτεται μέσω του Skype»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter