Σκεπτικισμός και αναμονή για την νέα γερμανική Κυβέρνηση στην Κύπρο

Σκεπτικισμός και αναμονή για την νέα γερμανική Κυβέρνηση στην Κύπρο

Οι όποιες εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης- Τουρκίας, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία θα πρέπει να αναμένονται μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Πρέπει να δούμε τον σχηματισμό κυβέρνησης, ποια κόμματα θα συμμετέχουν και πως θα γίνει η κατανομή των Υπουργείων», σημείωσε. Επίσης, επεσήμανε ότι από τα κόμματα που αναμένεται να συμμετέχουν με την ‘Αγγελα Μέρκελ στον σχηματισμό κυβέρνησης «δεν έχουν όλα την ίδια άποψη σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας». Σε αυτό, πρόσθεσε, εστιάζεται και η δική μας προσοχή και αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι σίγουρα υπάρχει ανησυχία σε ό,τι αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς. Αυτό είναι το στοιχείο, που κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό τύπο, αλλά και προβληματίζει την ΕΕ, πρόσθεσε.

Οι τίτλοι των εφημερίδων για τις εκλογές είναι:

– «Αλήθεια»: «Η Μέρκελ κέρδισε, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά».

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Πόρτα σε κράχτες για τα διαβατήρια» γράφει ότι νέα κριτήρια – δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με το σχέδιο χορήγησης κατ’ εξαίρεση πολιτογράφησης επενδυτών επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φουλάρουν μηχανές ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι το σημερινό δημοψήφισμα που οργανώνουν οι κουρδικές Αρχές στο Βόρειο Ιράκ ίσως προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις και αναταράξεις στην περιοχή.

– «Φιλελεύθερος»: «Πρώτευσε η Μέρκελ, αλλά πάγωσε η Ευρώπη από άνοδο ακροδεξιών».

– «Χαραυγή»: «Πύρρειος νίκη για Μέρκελ, στη Βουλή η ακροδεξιά, πανωλεθρία Σουλτς».

-«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Μέρκελ: Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα – Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter