«Σκεπτικός» ο Αντώναρος: Μεγαλύτερη σημασία έχει τι λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την Τουρκία

«Σκεπτικός» ο Αντώναρος: Μεγαλύτερη σημασία έχει τι λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την Τουρκία

Μια ουσιαστική ανάλυση με πολλούς αποδέκτες κάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις με αφορμή τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. 

Ο κ. Αντώναρος θεωρεί ήσσονος σημασίας τα λεγόμενα των Ελλήνων αξιωματούχων και επικεντρώνεται στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στις δηλώσεις τους και ιδιαίτερα σε αυτά που δεν είπαν.  Σημειώνει πως αρνήθηκαν κατηγορηματικά να χαρακτηρίσουν τη συμφωνία «παράνομη» ενώ προβληματίζεται και για μια άλλη αναφορά του ύπατου εκπρόσωπου της Ε.Ε.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως πληροφορήθηκαν με αργοπορία τη συμφωνία, ενώ διαπίστωσε πως «ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα για Ελληνικά νησιά».

Διαβάστε επίσης: Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, κανείς δεν θα θυσιαστεί για εμάς

Όλη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook:

«Διαβαζω με ενδιαφέρον όσα λένε Ελληνες αξιωματούχοι για το θέμα με την Τουρκία. Δυστυχώς έχουν μικρή σημασία — γιατι απευθύνονται κυριως στο ελληνικό κοινό (και σε μεγάλο βαθμό — ΔΥΣΤΥΧΩΣ λέω εγώ) στον εφησυχασμό ντου.

Μεγαλύτερη σημασία έχει τι είπε χθές μετά το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ο ύπατος εκπρόσωπος, δηλαδή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ. Κι επικεντρώνομαι σε τρία σημεια:

1. Αρνήθηκε κατηγορηματικά κι επίμονα να χαρακτηρίσει τη συμφωνία “παράνομη”, ανυπόστατη κι όλα τα σχετικά. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις Ελλήνων και άλλων δημοσιογράφων.

2. Είπε — αποφεύγοντας διαφορους σκοπέλους — οτι “πληροφορηθήκαμε τη συμφωνία πολύ αργά”. Ειναι αυτό μομφη;Προς ποίους; Μήπως στην ελληνική κυβέρνηση που άργησε να πάρει χαμπάρι τι γινόταν μεταξύ Τουρκίας και Λιβυης; Μήπως προς τις διπλωματικ’ες αντιπροσωπείες της ΕΕ σε Αθήνα και Αγκυρα; Ζητείται απάντηση.

3. Διαπίστωσε ότι ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα για ελληνικα νησιά. Ενδιαφέρον. Τι είδους προβλήματα; Μήπως μπορεί κάπιιος να μας ενημερώσει;

Μου προκαλεί μεγάλη εντυπωση ότι σχεδόν κανένα μέσα ενημέρωσης δεν επικεντρωθηκε, όπως θα οφειλε, σε αυτά τα τρία καίρια σημεία αλλα τα προσπέρασαν με απλές αναφορές. Εδώ είναι το ζουμί.

Και δεν έχει παρά ελάχιστη αξία — και λυπάμαι που το επισημαίνω — ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας λέει ότι βρήκαμε μεγάλη στήριξη απο Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο και Ολλανδία. Δεν ξέρω άν όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαινει αυτό. Οτι σχεδον όλοι οι υπόλοιποι απο τους 26 (27 με την Μεγ. Βρετανία) εταίρους μας κράτησαν αποστάσεις. Εμειναν κουμπωμένοι. Δεν θέλησαν να δεσμευθούν. Οπως θέλετε πέστε το.

Χρειάζονται λοιπόν διευκρινίσεις.

Γιατί αντίθετα με αυτά που διοχετεύουν διάφοροι αναλυτές-καλοθελητές η Τουρκία δεν κάνει απλώς “καουμπουλικια” (τα οποία ασφαλώς κάνει). Ξεκαθαρίζει με τη στάση της και τις απαιτήσεις της τις οποίες κλιμακώνει, για μια ακόμη φορά, ότι στην Ανατολική Μεσόγειο (από το Ιονιο μέχρι το Λιβανο) δεν μπορει να γίνει οτιδήποτε χωρις να έχει λόγο αποφασιστικό και καίριο η ίδια. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι εμείς οι άλλοι δεν πρέπει να της επιτρέψουμε. Αλλά τον τρόπο δεν τον έχουμε βρεί για την ώρα. Και πελαγοδρομούμε.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2550095911935092

Διαβαζω με ενδιαφέρον όσα λένε Ελληνες αξιωματούχοι για το θέμα με την Τοιυρκία. Δυστυχώ; έχουν μικρή σημασία — γιατι…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Dienstag, 10. Dezember 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter