Υπόθεση Λιγνάδη: Κυβέρνηση σε πανικό και ο Σκέρτσος διαψεύδει Ταραντίλη (Ηχητικό)

Υπόθεση Λιγνάδη: Κυβέρνηση σε πανικό και ο Σκέρτσος διαψεύδει Ταραντίλη (Ηχητικό)

Η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να πείσει ότι έπραξε γρήγορα στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως περνάει δύσκολες ώρες με το Μέγαρο Μαξίμου να ψάχνει την επόμενη μέρα.

«Η παραίτηση Λιγνάδη ζητήθηκε και δόθηκε την ίδια μέρα που δόθηκε συνέντευξη με τις καταγγελίες», είπε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί της ουσίας διέψευσε εμμέσως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει ότι«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτησή του».

Δείτε επίσης: Υπόθεση Λιγνάδη: Πώς από τους «προσωπικούς λόγους» της παραίτησης φτάσαμε στον «επικίνδυνο άνθρωπο»

«Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη ενήργησε ταχύτατα και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να σιωπήσουμε και να την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της».

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για παρεκτροπή της αντιπολίτευσης και για προσπάθεια επίθεσης στους θεσμούς του πολιτεύματος.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι έγινε μια λανθασμένη επιλογή από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Και βέβαια τα ερωτήματα είναι πολλά. Αφού η κυβέρνηση ήξερε γιατί όλο αυτό το διάστημα έκανε πως δεν γνώριζε;

Επιχειρούσε να θάψει το θέμα, ελπίζοντας στο χρόνο;

Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος –σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο- είπε ψέματα και προσπάθησαν να συσκοτίσουν τους λόγους παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη;

Γιατί αντέδρασαν μόνον όταν έφτασαν στον Εισαγγελέα και άλλες υποθέσεις που δεν είχαν παραγραφεί;

Προφανώς, η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την κρίση που προκάλεσε η επιλογή της για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η πλήρης στήριξη σε αυτόν τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από την υπουργό πολιτισμού αλλά και η προσπάθεια αρχικής απόκρυψης της όλης υπόθεσης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter