Η… γραμμή Σκέρτσου-κυβέρνησης για το ενεργειακό σοκ: «Ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»!

Η… γραμμή Σκέρτσου-κυβέρνησης για το ενεργειακό σοκ: «Ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»!

Νέες κυβερνητικές υποσχέσεις για «επιπλέον μηχανισμό απορρόφησης» των αυξήσεων στην ενέργεια, εντός του Μαΐου  έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον τ/σ “Σκάι”, την ίδια στιγμή που έχει περάσει ένας μήνας από την εξαγγελία του περίφημου “κουπονιού έκπτωσης” για τα καύσιμα.

Επί λέξει σημείωσε, «ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, αλλά μελετάμε μηχανισμούς για να απορροφήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις στην αγορά ενέργειας και τα τιμολόγια. Αυτά είναι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, προς τον Μάιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είχε πει, «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι ελληνικό, γνωρίζουμε το μηχανισμό που το έχει προκαλέσει». Επανέλαβε δε τις κλασικές κυβερνητικές αναγνώσεις της πραγματικότητας ότι «στην Ελλάδα έχουμε ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, από το φθινόπωρο έχουν ξεκινήσει στοχευμένες παροχές».

Η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση δουλεύουν καλά τις ψεύτικες προσδοκίες. Σαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα που… σκέπτονται εδώ και εβδομάδες να μειώσουν αλλά δεν το κάνουν. Έτσι και με τις τιμές στην ενέργεια.

Κι όλα αυτά βέβαια όταν η χώρα μας είχε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη την Παρασκευή 15 Απριλίου, αναφορικά με την χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας η Ελλάδα καταγράφει νέο ορόσημο αφού αγγίζει τα 259,70 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (€/MWh), γεγονός που την καθιστά πρώτη στην Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter