Σκέρτσος: Θα είναι γνωστό ποιοι γιατροί ή φαρμακοποιοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Σκέρτσος: Θα είναι γνωστό ποιοι γιατροί ή φαρμακοποιοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μίλησε στην απογευματινή εκπομπή του Mega σχετικά με τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τους υγειονομικούς, σημειώνοντας ότι ο πολίτης θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι γιατροί αλλά και ποιοι φαρμακοποιοί έχουν εμβολιαστεί.

«Ο έλεγχος θα προκύψει μέσα από την καταχώρηση του εμβολιασμού στο μητρώο εμβολιασμών. Θα μπορούμε κεντρικά να ελέγξουμε, μέσα από τα επαγγελματικά μητρώα που υπάρχουν, αν ταυτίζονται οι εμβολιασμένοι με τα μέλη των συλλόγων, ιατρικών και φαρμακευτικών», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας ότι τα  πρόστιμα «θα προσδιοριστούν ως προς το ύψος τους το αμέσως επόμενο διάστημα».

«Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιον που είναι ελεύθερος επαγγελματίας να μην πάει να εργαστεί, λέμε ότι θα υπάρξει πρόστιμο, ποινή, κύρωση, οικονομικής φύσης», διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο «εφόσον είναι συμβεβλημένος με κρατικούς φορείς όπως ο ΕΟΠΥΥ, να διακοπεί η συνεργασία».

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η επαφή του γιατρού η του φαρμακοποιού με τους πελάτες, τονίζοντας ότι: «θα είναι γνωστό ποιοι φαρμακοποιοί ή γιατροί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σε μια ελεύθερη αγορά ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτόν που του δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter